01 / 05 / 2024

'Tsunami yolda' diyen Selçuk Geçer'den dolar için korkunç uyarı!

'Tsunami yolda' diyen Selçuk Geçer'den dolar için korkunç uyarı!

Selçuk Geçer, aralık ayında dolar kuru için Türkiye'yi kabusun beklediğini savundu.



Dolar kurundaki yükselişi en şiddetli şekilde hisseden ülkelerin başında gelen Türkiye'de döviz kurları yukarı yönlü artışını sürdürürken, işin uzman ismi Selçuk Geçer'den konuya ilişkin çarpıcı değerlendirmeler geldi.

Deneyimli ekonomist Geçer, dolar kurunun aralık ayında hata yapılmasa dahi 25 TL seviyelerini göreceğini açıkladı.

Küresel ölçekte yaşanan enflasyon probleminin en çok tesir ettiği ülkeler arasında yer alan Türkiye'de ekonomik koşullar vatandaşların cebini yakıyor. Yaşanan sorunlar nedeniyle pek çok vatandaşın alım gücü düşerken yalnızca enflasyon değil dolar kuru karşısında Türk Lirası'nın günden güne değer kaybediyor olması da vatandaşları etkiliyor.

Bu noktada ise ekonomi uzmanları ve ekonomistler tarafından yapılan açıklamalar yatırımcılar için öngörü niteliği taşıyor. Son olarak yapmış olduğu istikrarlı ve iddialı tahminleri ile dikkatleri üstüne çeken Selçuk Geçer'den, yeni bir dolar tahmini geldi. Geçer tarafından ortaya atılan iddialar yatırımcıları korkuttu. İşte Selçuk Geçer'in açıklamalarından öne çıkan başlıklar.

 Tsunami yolda diyen Selçuk Geçer den dolar için korkunç uyarı!

ZAM YAĞMURU İLE KARŞI KARŞIYAYIZ

Maliyetlerin gıda ve tarımda artış göstereceğini belirten Selçuk Geçer, gelecek olan zamları “Tarımsal girdi fiyatları yine arttı. Üstelik yaz aylarında bu oldu. Bundan sonra da tarım ürünleri yüksek şekilde maliyetlenecek. Evimize giren gıda fiyatları da artacak. Biz yaz aylarını bile avantaja çeviremedik. Çok ciddi zam yağmuru ile karşı karşıya kalacağız. O da yüksek enflasyon demek oluyor. Baz etkisi filan o bile devreden çıkacak.” ifadeleriyle dile getirdi.

MERKEZ BANKASI'NIN REZERVLERİ TÜKENDİ

KKM kısaltmasıyla bilinen Kur Korumalı Mevduatın maliyetinden bahseden Geçer “Merkez Bankası’nın rezervleri tükenmiş durumda. Kamu bankaları da dolar müdahale edip onların da kaynakları azalıyor. Bir yandan KKM maliyetleri de artıyor. 85 milyar lira harcama yapıldı. Şu anda bütçeye yaklaşık 150 milyar lira yük binecek ve milletçe bunu ödeyeceğiz. Döviz mevduatlarına bakıyoruz azalma da yok. Türk lirası mevduatlarını vatandaş ve şirketler KKM ile dolara endekslediler.” dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön