21 / 05 / 2024

'Tsunami yolda' diyen Selçuk Geçer'den dolar için korkunç uyarı!

'Tsunami yolda' diyen Selçuk Geçer'den dolar için korkunç uyarı!

Selçuk Geçer, aralık ayında dolar kuru için Türkiye'yi kabusun beklediğini savundu.



TÜRKİYE'YE ZARARI BÜYÜK OLACAK

FED'in faiz artırımına değinen ve ABD'nin dünyadan dolar topladığını belirten Selçuk Geçer "FED faiz artırımı yaptıkça ABD tahvil faizleri de artacak ve cazip hale gelecek. Tüm dünyadan ABD’ye dolar akıyor. Türkiye de buna dahil. ABD dünyadaki doları topluyor. Bunun Türkiye gibi ülkelere zararı büyük olacak. Dolar bulamazsan dolar krizine girersin. O kadar dolar ödemen var ve o ödemeleri ya ödeyeceksin ya da yüksek faiz verip o borçları öteleyeceksiniz.” dedi.

KRİZ DEĞİL TSUNAMİ

Dolar kurunun sabit şekilde seyretmesine değinen Selçuk Geçer “Tüm olumsuzluklar yaşanırken dolar kurunun 18,59 TL seviyesinde kalmasına şaşıranlar hatta bunu müjde gibi duyuranlar var. Birileri ucuzdan dolar topluyorlar. Bunun da bir bedeli olacak. Yabancılar ucuzdan aldıkları dolar ile çekip gidecekler o zaman bir kur kırılması daha yaşanacak. Kriz değil de tsunami yaşamamız için ekonomi yönetimi elinden geleni yapıyor.” diye konuştu.

HATA YAPILMAZSA DOLAR 25 TL

Dolar kuruna değinen ekonomist Geçer “Dolar kuru artık kısa bir süre içerisinde yani 1-2 hafta içerisinde yükselmeye başlayacaktır. O hani gelecek dediğimiz kur kırılması kendini hafif hafif gösterecek. Yılbaşında da eğer çok enteresan gelişmeler yaşanmaz hata üzerine hata yapılmazsa 25 TL’de dolar kuru göreceğiz. Bundan artık kaçış yok. Finansal tsunamiyi bu saatten sonra bu kadar yanlışla kimse durduramaz.” ifadelerini kullandı.

 Tsunami yolda diyen Selçuk Geçer den dolar için korkunç uyarı!

EDİTÖR NOTU: Bu haber 24 Ekim 2022 tarihinde saat 20.19'da yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18.60 Türk Lirası, euro 18,39 Türk Lirası, altının gramı ise 983 Türk Lirası değerinde.

Vatandaşı kahreden haber! Zam geliyor

İslam Memiş'ten altın ve gümüş tutanlara tarihi uyarı!

Beklenen bomba patladı: Selçuk Geçer dolar tahminini açıkladı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön