27 / 04 / 2024

TTNET, 2013'te 3,5 milyar lira ciroya ulaştı!

TTNET, 2013'te 3,5 milyar lira ciroya ulaştı!

TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya, genişbant abone kazanımı, fiberdeki atılımları ve Tivibu'daki performanslarıyla gelirlerini yüzde 11 oranında artırdıklarını ve 2013'te 3,5 milyar liralık ciroya ulaştıklarını açıkladı...




TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya, genişbant abone kazanımı, fiberdeki atılımları ve Tivibu'daki performanslarıyla gelirlerini yüzde 11 oranında artırdıklarını ve 2013'te 3,5 milyar liralık ciroya ulaştıklarını açıkladı.


TTNET'in 2013 yılı sonuçları, Antalya'da Tahtalı Dağı'nda düzenlenen basın toplantısında açıklandı.


TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya, toplantıda yaptığı konuşmada, genişbant, fiber ve Tivibu abone sayılarında ve dijital servislerdeki büyüme oranıyla 2013'ü dört alanda zirvede tamamladıklarını belirterek, kendilerine güvenerek TTNET'i zirveye çıkaran müşterilerine ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.


Genişbant internet pazarını rekorlarla büyüttüklerini vurgulayan Kaya, "2013'te şaha kalkan bir TTNET var. Bir yılda 321 bin net abone kazanarak, son 5 yılın en yüksek abone kazanımını gerçekleştirdik. 2013'te 6 milyon 330 bin aboneye ulaştık. Sabit genişbant pazarındaki büyümenin ise yüzde 65'i tek başına TTNET’ten geldi. Son beş yılın en yüksek satış rakamı ve net abone kazanımıyla genişbant internet pazarındaki büyümenin lokomotifi olduk" değerlendirmesinde bulundu.


Kaya, 2013'te ADSL'in yanı sıra, fiber internet alanında da rekorlara imza attıklarını dile getirerek, yılın sonunda fiber internet abone sayısının 620 bine ulaştığının bilgisini verdi. Kaya, "Abone sayımızı 3'e katladık, 620 bin abonemize fiberle daha fazla hız, daha fazla kapasite sunduk. 3. çeyrekte her 5 yeni fiber abonesinden 4'ü TTNET'i tercih etti" dedi.


Televizyonun artık data ve ses gibi TTNET'in ana servislerinden biri olduğunu anlatan Kaya, Tivibu ile bu trendin Türkiye'deki öncüsü olduklarını dile getirdi. Tivibu gelirlerinin bir önceki yıla göre yüzde 65 oranında arttığına dikkati çeken Kaya, Tivibu Ev'de 286 bin aboneye ulaştıklarını, Tivibu Cep ve Tivibu Web abone sayısında ise 1,5 milyonu aştıklarını ifade etti.



- “Gelirlerimizi yüzde 11 oranında artırdık"



TTNET Genel Müdürü Kaya, genişbant abone kazanımı, fiberdeki atılımları ve Tivibu'daki performanslarıyla gelirlerini yüzde 11 oranında büyüttüklerini ve 2013'te 3,5 milyar liralık ciroya ulaştıklarını kaydetti.


Geçen yıl yenilikçi dijital servisler geliştirdiklerini belirten Kaya, şöyle devam etti: 


"TTNET Müzik'te aktif üye sayımız 3 milyona yaklaştı. TTNET Müzik'in geliri de yüzde 35 oranında arttı. Dijital oyun alanı da hızla büyüyor. Playstore'da gelirlerimiz bu yıl 3'e katlandı. E-ticaret, dijital ödeme sistemleri gibi alanlarda girişimlerimizin olacağını açıklamıştık. Okacabukaca, TTNET Çarşı, Tivibu Çarşı, Mobilexpress ve TTNET Ödeme ile bu sözümüzü tuttuk. 2013'te tohumlarını attığımız bu servisler meyve vermeye başladı. Dijital servislerimizden elde ettiğimiz gelir 2013’te yüzde 50'nin üzerinde büyüdü."


2013 yılında müşteri memnuniyetinde de tarihlerinin en yüksek seviyesini yakaladıklarını aktaran Kaya, TTNET markasının sevilmesinin ve çalışılmak için tercih edilen bir şirket olmasının kendileri için çok değerli olduğunu dile getirdi.


Geleceğin liderlerini yetiştirmeyi hedefledikleri "NETgelecek" kariyer programına 14 bin üniversiteli gencin başvurduğunu belirten Kaya, çeşitli elemelerden geçirdikleri 6 üniversiteli genci seçerek onlara TTNET'te iş olanağı sağladıklarını ifade etti.


Kaya, müşterileri ve çalışanları kadar toplum yararına olan projelerinin de kendileri için önemli olduğunu belirterek, "700 girişimcinin başvurduğu Teknoloji Vadisi, Birleşmiş Milletler BCtA ağına kabul edilen Herkes İçin İnternet Projemiz ve İnternetle Hayat Kolay Projemiz, Engelsiz TTNET projemiz, bu çalışmalarımızdan birkaçı. Bu çalışmalarımızı, fiberdeki, Tivibu'daki başarılarımız kadar önemsiyoruz" ifadelerini kullandı. 



AA


Geri Dön