03 / 05 / 2024

Tuğba Coşkun: Rixos Residences'ın yarısı satıldı

Tuğba Coşkun: Rixos Residences'ın yarısı satıldı

çapkınlıklarıyla tanınan şovmen Mehmet Ali Erbil"i uslandıran kadın olarak hayatımıza giren Tuğba Coşkun, yaşadığı beş senelik evliliği bir aldatma sonucu bitirdi



çapkınlıklarıyla tanınan şovmen Mehmet Ali Erbil"i uslandıran kadın olarak hayatımıza giren Tuğba Coşkun, yaşadığı beş senelik evliliği bir aldatma sonucu bitirdi. œBu evliliğin sonucu normal bitmeyecekti diyerek durumu beklediğini dile getiren Coşkun, boşanmasının ardından avukat Önder Fırat ile evliyken de ilişki yaşadığı iddialarına maruz kaldı. Daha önce Londra"da bir restoranda görüntülenen çift, boşanmanın ardından Küba"da tekrar görüntülenince herkesin aklında bir soru işareti belirdi. Coşkun ise bu konu hakkında bugüne kadar sessiz kalmayı tercih etti. Kendini işine adayan ve Bomonti Rixos Residance"ın satış pazarlama müdürlüğü görevini üstlenen Tuğba Coşkun, œHayatta daha aktif olarak, sorunlarımın üstesinden gelmeye çalışıyorum diyerek sıkıntılarını işe odaklanarak üzerinden attığını söylüyor. Coşkun ile işte bu zorlu dönemi nasıl atlattığını, yeni işini ve özel hayatını konuştuk.

Mehmet Ali Erbil ile olaylı bir şekilde ayrılan ve ardından Önder Fırat ile ilişkisi ortaya çıkan Tuğba Coşkun özel hayatıyla ilgili ilk kez şžamdan Plus"a konuştu. Coşkun, iş ve özel hayatıyla ilgili çok özel açıklamalarda bulundu.

Bildiğim kadarıyla arkeoloji bölümünden mezunsunuz, doğru mu

Evet, Hacettepe Üniversitesi Protohistorya ve Ön Asya Arkeolojisi mezunuyum. Aslında arkeoloji birçok şeyi kapsıyor. Bunun içerisinde seramik, restorasyon, mimari gibi boyutlar da var. Ben de yapı ve mimariyi çok seviyorum.

Üniversiteyi bitirdikten sonra hemen çalışmaya başladınız mı

Evet, İstanbul"a gelmiştim ve burada bir işe girdim. Zaten İtalya"da master yapmayı düşünüyordum, İtalyancam var diye. Burada ithalatçı bir firmada çalışmaya başladım. İtalya"dan ve İngiltere"den dekorasyon boyaları ithal ediyordu. Böylece ithalat, pazarlama sektörüne girdim. çok da keyif aldım çünkü Türkiye"nin büyük projelerinde çalışan mimarlarla çalışma imkanı buldum. Orada 2.5 sene çalıştım. Ardından Kempinsky Residance Astroria diye Türkiye"nin en büyük ve ilk rezidans projesinde başından sonuna kadar çalıştım. İkinci projeye geçtiğimiz zaman ise 7.5 aylık hamileydim.

Evlenince işi bırakmadınız yani, Ali Sadi"nin doğumuna kısa bir süre kalıncaya kadar çalıştınız. Bu pek bilinmiyor sanırım.

Aslında biliniyor ama insanlar güzel şeyleri çabuk unutuyor bence. Karnım burnumda inşaata çıktığımı bile hatırlıyorum. Evlenince bırakmadım. Ali Sadi doğduktan sonra da yoğun bir iş yapamadım. İlk sene hiç çalışmadım, Sedef çalarkan çok yakın arkadaşım, sonra onunla bir marka yarattık. Daha doğrusu Sedef"in markasını desteklemek için bir takım girişimlerde bulunduk. İki sezon yaptık bunu fakat ben işin mağaza açma boyutunda değildim, corner"lar yarattık ama tutmadı. Türkiye"de tasarımcıların desteklenmesi gerekiyor büyük kurumlar tarafından. Ardından da anne ve çocuk programı yaptım. Televizyon çok da olmak istediğim bir alan değildi ama sevdim. Eşim çok destek vermişti, inanıyordu bana. O da çok fazla zamanımı almıyordu zaten. Haftada iki gün çalışıyordum. çünkü doğum sonrası süreçte bebeğimle beraber olmak istedim. çalışmamam keyfi değil, çocuğumu kendim yetiştirme isteğindendi. Yoksa üretmek ve çalışmak benim için çok önemli. Üniversitedeyken bile yaz aylarında muhabirlik yapıyordum.

Televizyondan da keyif aldınız yani, devam etmeyi düşünmediniz mi

Evet, çok keyif aldım. çünkü bir dönem anne olunca annelikten başka bir şey düşünemiyorsunuz. Ben o dönemi doyasıya yaşadım, hatta depresyona kadar gittim. Program da buna yönelik olduğu için eğlenceli geliyordu bana. Birçok şey öğrendim, kendimi geliştirdim. Ben daha çok iş hayatının içerisinde olmak istiyordum, o dönem özel hayatıma ilgi göstermeliydim ve bıraktım.

Arkeolojiye dair hiçbir işte çalışmadınız mı

çalışmadım çünkü ya müzede çalışmanız gerekir ya da okulda öğretim görevlisi olmanız... Bunlar bana cazip gelmedi.

Başka bir bölüm okumayı tercih eder miydiniz

Aslında mimarlık okumayı tercih edebilirdim ama arkeolojiyi de çok isteyerek seçtim ve kazandığımda mutlu oldum. Ailemde bu bölümü okuyan yok ama dedem Van"da birkaç müze kuruluşuna destek vermişti. Babam da bu branşı seçtiğim için sevinmişti. Tamamen kendi özgür irademle seçtim yani. şžu ana kadar hayatımla ilgili her kararı da zaten kendim aldım.

İnşaat sektörüne döndünüz, teklif nasıl geldi

Gerçekten sevdiğim ve olmak istediğim bir alan olduğu için döndüm. Hele ki bu projeyle dönmek ayrı bir keyif. Bana teklif Yalçın Bey"den (Ayaydın) geldi. Bu piyasada çalıştığım zaten biliniyordu. Daha önce çalıştığım projede çok başarılı bir satış yapmıştık. Daha önce de teklif gelmişti başka bir firmadan ama o dönemde değerlendirecek psikolojide değildim. Sonra bu projeye baktım, Yalçın Bey ile görüştüm ve heyecanlandım. İnandım projeye...

Yaşadığınız bu zor günlerde yeniden işe başlamak da bir motivasyon olsa gerek sizin için

Tabi ki, kesinlikle. Hem maddi, hem de manevi, insanın var olması için çalışması gerekiyor. Bir şekilde hayat geçiyor ve eğer o hayatın içerisinde olmazsanız sizi savurup götürüyor. O nedenle kabul ettim. çalışmak bana çok iyi geldi. Oğlum açısından da rahatım çünkü sabah erken gidip saat 15.30"da geliyor okuldan. Ben de işlerimi o zaman dilimine yerleştiriyorum. Onunla olan ilişkimde de bir değişiklik yok, öncelik her zaman oğlumun.

Oğlunuz Ali Sadi bu durumlardan etkileniyor mu, nasıl koruyorsunuz onu

Belki küçük olduğu için daha kolay. çevresindeki çocuklar küçük, gazete okumuyor. İleride internetten mecburen öğrenecek ama böyle bir ortamda büyüdüğü için sağlam bir çocuk olacak. İlişkilerin ileride düzeleceğini düşünüyorum, hepsi atlatılacak bence.

Mehmet Ali Erbil ile görüşüyor musunuz

Ortada bitmeyecek bir ortaklık var her şeyden önce. Biz anne ve babayız. çocuk da çok önemli. Olayın Ali Sadi ile bağımsız bir durumda gerçekleşmesi en iyisiydi. Biz en zor dönemlerimizde bile Ali Sadi ile ilişkilerimizde hiçbir sıkıntı yaşamadık. Her türlü ilişkimizi sürdürüyoruz oğlumuz konusunda. Bire bir konuşmasak da doğru iletişimi kuruyoruz. O istediği zaman görüyor, Ali Sadi ile vereceğimiz kararlarda eski eşimin fikrini alıyorum. Ali Sadi"nin iyi bir geçiş yaşadığını düşünüyorum. çünkü ona yansıtmadık. Bu kadar kavga ve gürültüde en büyük kazancımız o oldu. Hiçbir boşanma güzel değil ki, çok yıkıcı ve herkes için büyük bir travma.

Bütün bunlar geride kaldı ve şimdi yeni bir aşk yaşıyorsunuz. şžu an œMutluyum diyebiliyor musunuz

Evet, mutluyum. Ben her zaman bunu söyleyebilen biriyim. Her türlü faaliyetimi yapıyorum. Arkamda çok güzel bir ailem var, zaten hayat böyle bir şey.

Hakkınızda çıkan haberlerde nafaka ve boşanma tazminatı da sıklıkla yer aldı. Bu konuda ne diyeceksiniz

Ben evliyken de çalışan biriydim. Özel hayatımla ilgili kimseye açıklama yapmak ve konuşmak istemiyorum, sınır çizgisi burada. Ortada bir boşluk var ve o boşluğu dolduran fikirler var ama hiçbiri bana ait değil. Benim sözlerim değil, öyle bir durumum yok. Zaten öyle biri değilim. O tarz biri gibi çıkıp açıklama yapmak da abes geliyor. çünkü kendimi aklamak gibi bir derdim yok.

Yorulmadınız mı bu süreçte

Tabi ki yoruldum ama maalesef bir şekilde böyle bir evlilik yaşadım ve bunun da normal bitmeyeceği aşikardı. O konuda güçlüyüm. Ben kimseyi suçlamıyorum ve kimsenin de beni suçlamaya, özel hayatıma müdahale etmeye hakkı yok açıkçası. Fikirlerini söyleyebilir insanlar ama kimsenin birbirine hakaret etmek veya suçlamak gibi boyutu olamaz. Bu benim hayatım ve böyle yaşıyorum. Açıklama yapmak zorunda da değilim.

Rixos"a dönecek olursak eğer son yıllarda bir rezidans patlaması yaşanıyor İstanbul"da. Rixos Bomonti"nin özellikleri, diğerlerinden farkı nedir

Her şeyden önce işletmesi, inşat kalitesi ve lokasyonu ile farkını ortaya koyuyor. Üç tane cephesi var; Haliç, Boğaz ve Maslak. Bomonti çok gelişmekte olan bir yer. şžişli gerçekten de İstanbul"un kalbi. Önümüzdeki üç-beş yıl içerisinde Maslak niteliğinde bir bölge olacak. Gelişmeye açık bir yer. Sadece bizim firmamız değil, başka inşaat firmalarının da yatırımları var. Muhteşem yollar ve tünellerle bağlantıları var. Dört dakikada Bomonti tüneliyle Dolmabahçe"desiniz, yürüyerek Nişantaşı"na gidebiliyorsunuz. Maslak"a rakip hatta oradan daha da merkezi bence. İkinci olarak, inşaat kalitesi çok önem kazanıyor bu projede. Ayrıca burada Rixos"un işletmesi büyük bir artı. Birçok rezidans yapılıyor ama işletmesi olmuyor. Rixos sonuçta bir Türk markası ama tüm dünyada kendini kanıtlamış bir marka. Sınırsız hizmet veriyoruz burada. Otel konforuyla evde yaşıyorsunuz. Bunların yanı sıra Rixos Residences Bomonty bugüne dek yapılan gökdelen inşaatlarında sekiz dönüm gibi büyük bahçeye sahip tek proje olma özelliğini taşıyor. Buranın yapısı 1+1 modüller halinde ve taşıyıcı kolonlar olmadığı için istediğiniz gibi burayı 2+1 ya da 3+1"e dönüştürebiliyorsunuz. 308 modüler süit ve altı adet de penthouse bulunuyor. Proje kapsamında 84 metrekareden başlayıp 500 metrekareye kadar çıkan farklı özelliğe sahip süit alternatifleri yer alıyor.

Satışlar nasıl gidiyor

Yarısı satıldı, 2009 yılında satışa başlandı ve bir sene içerisinde yüzde 50"si satıldı. şžu anda da satış devam ediyor.

Siz de rezidansta oturmayı tercih edenlerden misiniz

Bu durum yaşam koşullarıyla alakalı bana göre. çocuklu insanlar için çok kullanışlı olmayabilir ama benim çocuklu olup rezidansı tercih eden çok arkadaşım da var. Ben yaşamak isterdim, spor salonu var, valesi var, güvenliği var, SPA"sı, her şeyi var. Üst katımızda helikopter pisti bile var. Bunlardan yararlanmak güzel. çünkü insan otele gittiği zaman ayaklarını uzatıp, hiçbir şey yapmak istemez ya, burada da öyle bir rahatlık var.

Burada kiralama sistemi de var, değil mi

Evet, günlük, haftalık, aylık kiralama opsiyonlarının yanı sıra altı aydan uzun konaklamalar için de opsiyonlar sunulacak ve bu kiralama hizmeti daire satın alanlar için çok iyi bir yatırım olanağı

Bundan sonraki kariyer planınızda neler var

Bir kere televizyonla ilgili bir iş düşünmüyorum. Konut pazarlamayı seviyorum. Özellikle ev satmak başka bir şey. Satış yaptığınız insanların hayatını değiştiriyorsunuz aslında, farklı bir boyut. Bunda bir pay sahibi olmak önemli. Bunların yanı sıra işin yatırım boyutu da önem taşıyor. Emlak yatırımının Türkiye"de önemli olduğunu düşünüyorum. Ben de memur çocuğu olduğum için œÖnce evin olsun mantığıyla yetiştirildim. Bu bir güvencedir. İnsanlara ilk evlerini satmak bambaşka bir duygu. Duygusal bir tatmini var işin açıkçası.

Oldukça konsantre olmuş durumdasınız bu işe. Kafa boşaltma yönteminiz işiniz diyebilir miyiz

Evet, üniversite dönemindeyken de böyleydim ben. Moralim bozuk olduğunda daha çok ders çalışırdım.

Gazetelerde her gün kendinizi görmeye, mikrofon uzatılmasına alıştınız mı artık

Ben hala ürküyorum ama bir gün biteceğini düşünüyorum. Ünlü biri değilim, dolaylı yoldan bir tanınırlığım var. O dünyanın bir parçası değilim. Ben eski eşimin işinden, ona olan saygı ve sevgimden dolayı bu dünyada bir şekilde yer aldım. O dünyaya bir üretim yapmıyorum, malzeme oluşturma gayretim yok. İnsanlar da bunu anlayacaktır.

Aileniz bu duruma ne diyor, nasıl tepki verdiler bu süreçte

Tabi ki ailem çok üzgün ama güçlüler. Bana çok inanıyor ve her zaman destek oluyorlar. Bir şekilde doğruyu yaptığımı biliyorlar. Zaten o destek çok önemli, hata da yapsam ailem hep yanımda. Aile olmak zaten böyle bir şey.

Gelecek planlarınızın arasında bir daha evlenmek var mı, yoksa œArtık evlenmem diyor musunuz

Benim hiçbir zaman evlilik hayalim olmamıştı, hani gelinliği bile belli olan kadınlar vardır ya onlardan olmadım ben. Artık evlilikten korktuğumu söyleyebilirim, çok üzücü şeyler yaşadım çünkü. Evliliğimde çok da mutlu oldum ve iyi bir eş olmaya gayret gösterdim. Yine de oldukça yorucuydu. Sonrası çok kötü olduğu için korkuyorum artık. Ama hayatta korkmamak lazım hiçbir şeyden. Güzelliklere de açığım ve bekliyorum...
Sabah/ÖYKÜ YAZICIOĞLU


Geri Dön