18 / 05 / 2024

Tulip Gayrimenkul MIPIM'de yerini aldı

Tulip Gayrimenkul MIPIM'de yerini aldı

Tulip Gayrimenkul'ün İstanbul'daki projeleri gayrimenkul yatırımcılarının beğenisine sunuyor



Dünyanın en büyük ve prestijli gayrimenkul fuarı MIPIM, bu yıl 16 - 19 Mart tarihleri arasında Fransa'nın Cannes kentinde düzenleniyor. Dünya genelinde dev gayrimenkul geliştirme firmaları, yatırımcı firmalar ve bankacıların buluşma noktası olan fuarda Tulip Gayrimenkul de Türk holündeki yerini alıyor. Tulip Gayrimenkul fuarda, dünyaca ünlü mimar Ken Yeang imzalı TulipTurkuaz ve TulipTowers projelerinin yanında Esenyurt'ta projelendirdiği Tulip360 projesini tanıtıyor. 

Dünyada 20 binden fazla gayrimenkul geliştirme firmasını, yatırımcıları ve finans kuruluşlarını bir araya getirebilen tek organizasyon olarak kabul edilen MIPIM Fuarı, 2010'da da gayrimenkul firmalarının en son geliştirdikleri projelere sahne oluyor. Gayrimenkul sektöründe 111 yıllık deneyime sahip olan Hollanda merkezli Van Herk ve Panagro Grup ortaklığındaki Tulip Gayrimenkul bu yıl ilk defa katıldığı fuarda, 2009 Mayıs ayında satışa çıkan TulipTurkuaz'ın yanında 2010'da yapımına başladığı TulipTowers ve Tulip360 projelerini de sergileme fırsatı yakalıyor. 

Türkiye'de gerçekleştirdiği projeler dışında Abu Dabi, Tahran ve St. Petersburg'da da konut projeleri geliştirmek için çalışmalar yürüten Tulip Gayrimenkul'ün İcra Kurulu Başkanı Burak Erten fuar ile ilgili olarak, "Güçlü ortaklık yapımızla, Türkiye dışında komşu ülkelerde de projeler geliştirmeyi hedefleyen ve bunun için çalışmalara başlaya bir firma olarak MIPIM fuarında yer almak bizim için önemli bir fırsat" diyor. Bu fırsatı bu yıl ilk defa yakaladıklarını, fuarın kendileri ve Türkiye için çok iyi geçeceğine inandıklarına da değinen Erten, "Her yıl olduğu 2010'da da fuarda dünya gayrimenkul sektörünün devleri yarışıyor. Türkiye'nin de bu devler arasındaki yerini rahatlıkla alabilecek düzeye ulaştığına ve çok ciddi projelere imza atıldığına inanıyoruz" diyor. 

Erten, dünyadaki mortgage krizinin Avrupa, ABD, Orta Doğu başta olmak üzere, dünyanın hemen hemen tamamında etkisini göstermesine karşın, Türkiye gayrimenkul piyasasının bu krizden en hızlı toparlanarak çıkan ülkeler arasındaki yerini aldığını belirtiyor. Bu durumun MIPIM fuarına katılan Türkiye açısından büyük avantaj olduğunu vurgulayan Erten, fuarın dünya gayrimenkul sektörünün 2010-2011 yılları ile ilgili durumu hakkında kendilerine fikir vermesi açısından çok önemli olduğunu söylüyor. 


Geri Dön