27 / 04 / 2024

Tulip Gayrimenkul'den Erdoğan Bayraktar'a yanıt!

Tulip Gayrimenkul'den Erdoğan Bayraktar'a yanıt!

Tulip Gayrimenkul, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın Tulip Turkuaz'ın feshiyle yaptığı açıklamaya yanıt verdi



Tulip Gayrimenkul açıklamasında şu ifadelere yer verdi

"Bugün  TOKİ  Başkanı Erdoğan Bayraktar tarafından Tulip Turkuaz projesinin tek taraflı fesih girişimiyle ilgili yapılan açıklamada; haksız ve kanunsuz uygulamaların savunucusu ve tarafı olduğunu göstermiştir.  


Adi ortaklığın temsil ve ilzam yetkisi değil, Adi Ortaklığın kendisi ortadan kalkmış olup bu durum defalarca mahkeme kararları, Sn. Cevdet Yavuz'un mütalaları ile Emlak Konut A.Ş'ye iletildiği halde bu hususun bugün bile telaffuz dahi edilmemesi çok ilginçtir.  


Devlet ihale yasasına göre Adi Ortaklıkların ortadan kalkması halinde temsil yetkisi adi ortaklığın pilot ortağına yani bu olayda TULIP Gayrımenkul'e ait olup, bu durum Emlak Konut A.Ş'nin diğer sözleşmelerinde yazılı olduğundan bu konu bilgileri dahilindedir.  


4 yıldır yardımcı olunan hususların nasıl bir yalan olduğu yanlızca yeni imar planında Tulip arazilerinin kesilip biçilmesi, içinden yol geçirilmesi, imar planı iptal kararının TULIP'ten saklanarak arazi paylarının cebren tahsili, ekonomik kriz nedeniyle ve Emlak Konut A.Ş Yönetim Kurulu kararıyla diğer projelere verilen 250 günlük süre uzatımının tarafımıza bir türlü verilmemesi gibi uygulamalar Hollanda hükümetinin bile infialini uyandırarak haksız rekabet olarak Emlak Konut A.Ş'ye uyarı göndermesine yol açmışken, Tulip'i yardım edildiğinden bahsedilmesi nasıl bir aymazlıktır?. 


Bahsi geçen ilerleme oranı sadece 8 ayda ulaşılan ilerlemedir. Projenin geri kalan bölümlerinde imar planı iptali, ekonomik kriz ve 17 Temmuz 2009 da Emlak Konut A.Ş'nin açıkça bildirildiği üzere hak gasplarından dolayı üretim yapma imkanı bulunamamıştır. Son 2 ayda ulaşılan üretim hızıyla proje Ağustos 2011'de bitecek şekildedir. 


Zaten bu husus da Emlak Konut A.Ş tarafından bilinmekte olup imzaladıkları konut satış sözleşmelerinde 30 aylık proje teslim süresi ve ayrıca Emlak Konut A.Ş tarafından onaylanan ve sözleşme törenine de katılınan TULIP TOWERS için yapılan inşaat sözleşmesindeki 630 günlük inşaat süresi ya da Aralık 2011 bitiş süresi ile aşikardır.


En son Nisan 2010 tarihinde gönderilen ve halen Emlak Konut A.Ş tarafından cevaplanmayan süre uzatım talebimizdeki belirtilen tüm hususlar, geçersiz olduğu varsayılan imar planı iptali nedeniyle 17 ağustos 2006'dan yeni tapuların tarafımıza intikaline kadar geçen 608 günlük süre ve Emlak Konut A.Ş Yönetim Kurulunca tüm projelere verildiği halde tarafımıza verilmeyen ekonomik krizle ilgili 250 günlük süre göz önüne alındığında, toplam 930 günlük süre hiç tartışmasız varken, kerhen 471 günlük süre uzatımı verilmiştir. Ek süre taleplerimiz mevcuttur.  


TULIP yetkililerinin hukuka aykırı işlemlerle adlarına geçirildiği, genel kurul toplantısının, imza sirkülerinin iptal edildiği kararı kesinleşmemiş  olup Yargıtay'ca kesinleşene kadar ilgili mahkemenin bir yürütmeyi durdurma ve tedbir kararı bulunmadığından bir geçerliliği yoktur. Dolayısıyla bu karar kesinleşene ve söylendiği haliyle kesinleşse bile yeni genel kurul yapılana kadar TULIP'in mevcut temsil yetkileri geçerlidir. Burada Emlak Konut A.Ş'nin Yargıtay kararı olmadan konular hakkında kesin hükümler vermelerinin sebebi de tarafımızca merak edilmektedir.  


Adi ortaklığın fesih olduğu hakkında mahkeme kararı ve mütaalalar bulunmasına, Mertkan'ın iflas etmesi, İlci'nin ortaklıktan feragat etmesi bilindiği halde Emlak Konut A.Ş'ce ilginç bir şekilde açıklamada belirtilmeyen FMS'nin TULIP ve adi ortaklığa karşı eylemleri, ortaklarının hakkındaki TULIP'e karşı işledikleri ve mahkemece verilen kararlarla sabit suçlar ve FMS'nin hissesine TULIP'ce haciz konulması nedenleriyle adi ortaklığın feshi bir değil 3 kere gerçekleşmiş, buna rağmen hala Emlak Konut A.Ş'ce kabul edilmemiştir. Bu durumda devlet ihale yasası ve diğer Emlak Konut A.Ş sözleşmelerince yetkili olan pilot ortak yani TULIP işe devam etmeye ve işe devam hususlarını gerçekleştirmeye yetkili olarak idareye ilettiğimiz yeni adi ortaklık yapsı da Emlak Konut A.Ş tarafından kanunsuz olarak hala onaylanmamıştır. 


Dolayısıyla bu açıklamanın neredeyse tümü asılsız, haksız, tek taraflı, fesih girişimine mesnet oluşturma endişesiyle hazırlanmış, yanlışlıkları tarafımızca kolaylıkla ispatlanacak ifadelerdir.  


Ayrıca fesih talebinde 18 Mayıs 2010 tarihli Emlak Konut A.Ş kararının bundan sonra onlarca operasyonel işlemin bizzat Emlak Konut A.Ş'ce yürütüldüğü ve bunun da belgeli olduğu dikkate alınırsa, aslında o tarihte yapılmadığı ve daha sonradan bu kararın usulsüzce ikmal edildiği açıktır. Bu konuda Emlak Konut A.Ş'ye 25 Mayıs 2010 tarihli ihtarımız da mevcuttur. 


Bugün hala kanunen sözleşmemiz geçerli olup, satış dahil tüm haklarımız aksi bir mahkeme kararına kadar geçerlidir. 


Bu noktada ve taraflarına iletilen tüm deliller ortadayken hala kötü niyetli tutumu devam ettiren Emlak Konut A.Ş ve tüm ilgili yöneticileri hakkında Cumhuriyet savcılıkları nezdinde yapacağımız şikayet hakkımız başta olmak üzere tüm yasal haklarımızı da saklı tutmaktayız.  Yukarıda tarafınızca belirtilen hususlarla ilgili tüm deliller mevcut olup gerekli mercilere intikal ettirilecektir. "


 


Geri Dön