03 / 05 / 2024

Tüm araç sahiplerini ilgilendiriyor! Sigorta tarifelerine ZAM!

Tüm araç sahiplerini ilgilendiriyor! Sigorta tarifelerine ZAM!

Araç sahiplerini yakından ilgilendiren Zorunlu Trafik Sigortasının yeni ücret tarifeleri belli oldu.



1 Eylül itibariyle fiyatlarda değişikliğe gidilen Zorunlu Trafik Sigortasında fiyatlar yüzde 20 arttı. Buna göre tavan fiyatlar için uygulanan aylık artış oranı yüzde 2.25’ten 4.75’e çıkmış oldu. Ve İstanbul için en ucuz sigorta 2.296 lira oldu.

Trafik sigortası yaptırmak zorunda olan araç sahipleri bu yıl içinde sigorta yaptırmadıkları taktirde ceza olarak 169 TL ödemek zorundalar. Bunun yanında sigortasız olduğu tespit edilen araçlara trafikten men gibi cezalarda verilebiliyor.

Zorunlu Trafik Sigortasında 12 Nisan 2017’den bu yana ‘tavan fiyat’ uygulaması mevcut. Bu her ile göre değişiklik göstermektedir. Belirlenen tarife aylık olarak artıyor.

Sigortalarda 1 Şubat’ta tek seferlik olmak üzere yüzde 20 artış yapıldı. Sonrasında 1 Mayıs itibarıyla aylık katsayı yüzde 2.25 olmuş oldu. Sonrasında ise 1 Haziran’dan itibaren geçerli  trafik sigortası azami primlerinde yüzde 25’lik bir ek artış daha yaşandı.

Üst üste yaşanan fiyat artışlarına 1 Eylül itibarıyla bir yenisi daha eklendi. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (SEDDK) yeni yönetmeliğiyle hasar-prim dengesini gözeterek trafik sigortası tarifelerini güncelledi. 

Otomobil trafik sigortası primlerine eylülden itibaren geçerli olarak yüzde 20 zam yapılırken, aylık artış oranı da yüzde 2.25’ten yüzde 4.75’e çıkarılmış oldu. Böylece toplamda yüzde 24.75’lik zam yapıldı. Fakat hasarsızlık indirimi düşen gruplarda bu fark artmaktadır. Sigorta şirketleri ise belirlenmiş tavan fiyatların daha altında sigorta poliçesi kesebiliyor.

Zorunlu trafik sigortası azami prim oranlarındaki yaşanan artış, hasarsızlık prim indirim oranları ise daha da düşük uygulanacak. Buna göre indirim ve artırım oranları 4’üncü basamağa göre belirlenmektedir. Yani; prim indirim oranları 7’nci basamakta yüzde 45 yerine 42, 6’ncı basamakta da yüzde 30 yerine yüzde 22, 5’inci basamak için ise yüzde 15 yerine yüzde 10 uygulanacaktır.

Düzenlenecek olan poliçelerde hasar sebebiyle ödenecek prim artırım oranları da 3’üncü basamak için yüzde 50’den yüzde 45’e, 2’nci basamak için yüzde 100’den yüzde 90’a 1’inci basamak için yüzde 150’den yüzde 135’e çekildi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön