07 / 05 / 2024

Tüm gözler TCMB’nin ağustos ayı faiz kararında! Toplantıdan hangi faiz kararı çıkacak?

Tüm gözler TCMB’nin ağustos ayı faiz kararında! Toplantıdan hangi faiz kararı çıkacak?

Bloomberg HT Araştırma Birimi'nin son yapmış olduğu anket sonuçları yayımlandı. Bloomberg HT Araştırma Birimi’nin anketine katılan 19 kurum ve kuruluşun medyan beklentisi politika faizinin % 14 seviyesinde bırakılması yönünde.



BEKLENEN MERKEZ BANKASI TOPLANTISI

Ağustos ayının ortalarına gelmişken piyasaların gözü kulağı Merkez Bankası faiz kararına çevrilmiş oldu. Gerçekleşen son sekiz toplantıda değişiklik yapılamayan politika faizi geçtiğimiz ay da sabit şekilde karar kılındı. Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu başkanlığında yapılacak Merkez Bankası toplantısının ardından TCMB, faiz kararı duyuracak. İşte,  Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası 2022 Ağustos ayı faiz kararı hakkında merak edilenler...

MERKEZ BANKASI AĞUSTOS AYI FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Temmuz ayı Merkez Bankası PPK toplantısı 18 Ağustos 2022 Perşembe günü gerçekleşecek. Yine aynı gün saat 14.00'te faiz kararı açıklanmış olacak.

TCMB TEMMUZ AYI FAİZ KARARI NE OLMUŞTU?

Gerçekleşen toplantıda, politika faizi olan bir hafta vadeli repo şeklinde ihale faiz oranını % 14 seviyesinde sabit tutma kararında kaldı. Banka bir önceki gerçekleştirmiş olduğu toplantıda da politika faizini % 14 seviyesinde sabit tutmuştu.

İŞTE PPK TOPLANTI TARİHLERİ

22 Eylül 2022

20 Ekim 2022

24 Kasım 2022

22 Aralık 2022

Tüm gözler TCMB’nin ağustos ayı faiz kararında! Toplantıdan hangi faiz kararı çıkacak?

Bakan Nebati’ye göre otomobil fiyatlarını 100 bin mükellef arttırdı! RADAR'a takıldılar

Leica lensli Huawei P50 Pro'ya 3 bin lira indirim! Bu fırsat kaçmaz! 16 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Konut satışlarında dinamit patladı! Satışlar dip yaptı! Yüzde 37 azaldı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön