03 / 05 / 2024

Tüm gözler TOKİ konutlarında! İşte Erdoğan tarafından açıklanacak dev konut projesinin ayrıntıları

Tüm gözler TOKİ konutlarında! İşte Erdoğan tarafından açıklanacak dev konut projesinin ayrıntıları

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bugün açıklanacak. Dar gelirli vatandaşların ev sahibi olmasının amaçlandığı proje ile  artan konut fiyatlarının ve kiraların da önüne geçmesi bekleniyor. 



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bugün açıklanacak sosyal konut projesi ile ilgili ayrıntılar çok merak ediliyor. Proje ile Türkiye genelinde yapılacak TOKİ konutları ile dar gelirli vatandaşların da ev sahibi olması planlanıyor.

Proje kapsamında Türkiye genelinde 250 bin konut, 100 bin arsa ve 10 bin iş yeri inşa edilecek. En önemlisi de dar gelirli vatandaşlar da uygun ödeme koşulları ile ev sahibi olma fırsatına kavuşacak. 
Aynı zamanda 50 bin ofisin konuta dönüştürülmesi ve Emlak Konut öncülüğünde gayrimenkul firmalarıyla yeni bir kampanyanın başlatılması için de geri sayım başladı.

Projenin konut sektörünü hareketlendireceği ortada. Peki proje son aylarda fiyatlarda büyük bir artış gösteren konut ve kira fiyatlarında fren görevi görür mü? Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, projenin orta vadede konut ve kira fiyatlarını da düşürebileceğini belirtti.

Türkiye’de ilk defa 81 ilde yaklaşık 250 bin konut, 100 bin arsa ve 10 bin iş yerinin olduğu büyük bir proje bu…  Yüzde 7 engelli kontenjanı ve ilk defa ev sahibi olacak gençlere yönelik avantajlı ödeme fiyatlarının olduğu projede şehit yakınları ve gaziler için de kontenjan ayrıldı. Projede evlerin teslim süreleri henüz belli değil ancak 18 ile 24 ay arasında olacağı varsayılıyor. 

Peki Cumhuriyet tarihinin bu en büyük konut projesine kimler başvurabilir? En çok merak edilen konu bu. Projede konut, iş yeri ve arsa için farklı başvuru kriterleri var.


Geri Dön