29 / 04 / 2024

Tüm Türkiye kenetlendi! Depremzedelere bir kolaylıkta BDDK'dan

Tüm Türkiye kenetlendi! Depremzedelere bir kolaylıkta BDDK'dan

Türkiye’nin seferber olduğu deprem sürecinde kurumlar da depremden etkilenen vatandaşlara kolaylıklar sağlıyor. İşte BDDK’nın açıkladığı değişiklikler;



Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Kahramanmaraş merkezüssü tüm Türkiye’nin seferber olduğu zelzeleler bağlamında aldığı kararları ilan etti. BDDK, depremzede insanların borçlarına yönelik esnekliklerin kapsamını büyüttü.

Düzenleme ile beraber kredi kartları için geçerli olan limite bağlı yüzde 20 ve yüzde 40 seviyesindeki asgari bedel ayrımı kaldırıldı. Asgari tutar, dönem borcunun yüzde 20’si olarak belirlendi.

Depremden etkilenen vatandaşların kredi kartlarının limitlerinin yükseltilmesi hadefiyle kart limiti tespit edilirken bankalar aracılığı ile dikkate alınan sınırlar çoğaltıldı. Bankalarca toplam kart limitinin ilk sene için ilgilinin aylık ortalama net kazancının 4 katını, ikinci ve sonraki seneler için ise 8 katını aşamayacak şekilde tespit edildi.

Kredi Kartı Düzenlemesi Bankaların İhtiyarına Bırakıldı

Asgari bedeli ödenmeyen kredi kartlarının nakit kullanımına, mal ve hizmet alımına kapatılmasına, iptaline ve borcun tamamı ödeninceye kadar yeni kredi  kartı düzenlemesine yönelik husus bankaların ihtiyarına bırakıldı.

Kart borçlarının ileriye alındığı süre boyunca asgari bedel da dahil olmak üzere bankaların alacaklarını talep etmeyerek ödemesiz dönemler tanıyabilmelerine imkan tanındı.

Tüm Türkiye kenetlendi! Depremzedelere bir kolaylıkta BDDK dan

Limitler Artırıldı

Aylık ve senelik ortalama gelir seviyesnin tespit edilememesi durumunda gerçek kişilerin edinebilecekleri kredi kartlarının toplam limiti 2 bin TL’den 5 bin TL’ye yükseltildi.

Bankalar, finansal kiralama, faktöring ve finansman şirketleri aracılığı ile kullandırılan tüketici ve taşıt kredilerinin anapara ve faiz ödemelerinin müşterilerin talebiyle ertelenmesi halinde erteleme süresinin, alakalı mevzuatta belirlenen vade sınırlarında dikkate alınmamasına karar verildi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön