02 / 05 / 2024

Tuna Eğitim Vadisi projesinde son durum!

Tuna Eğitim Vadisi projesinde son durum!

Esenler Tuna Eğitim Vadisi'nde son durum ne? Tuna Eğitim Vadisi, kaç bin metrekarelik alana kurulacak? Tuna Eğitim Vadisi projesi için kaç bina, kaç bağımsız bölüm yıkıldı? İşte Esenler Tuna Eğitim Vadisi’nden son durum raporu…



Tuna Eğitim Vadisi projesinde son durum!


Esenler Belediyesi tarafından sürdürülen Esenler kentsel dönüşüm projesinin bir ayağı olan Tuna Eğitim Vadisi’nde an itibariyle moloz ve boş binaların kaldırılma çalışmaları hızla devam ediyor.


Esenler Belediyesi, Esenler Tuna Mahallesi eğitim vadisi projesi için düğmeye bastı. Alanda aralıksız yürütülen çalışmalarla kamulaştırma çalışmalarının büyük bir bölümü tamamlandı ve yıkımlara başlandı. 


Tuna Eğitim Vadisi projesi şu an ne durumda?


Milli Eğitim Bakanlığı ile yürütülen projede Tuna, eski adıyla Karabayır Mahallesi’nde 16 bin metrekare alandan, 4 bin 710 metrekarelik alan kamulaştırıldı.



Tuna Eğitim Vadisi projesinde son durum!

Tuna Eğitim Vadisi için 24 bina 90 bağımsız bölüm yıkıldı...


Tuna Eğitim Vadisi’nin alanı olan 16 bin metrekare üzerindeki 91 bina ve 302 bağımsız bölümden 24 bina ve 90 bağımsız bölüm yıkıldı.


12 Haziran 2014 Perşembe günü görülecek mahkeme sonucunda da 3-4 bin metrekare için daha kamulaştırma kararının çıkması bekleniyor. Esenler Belediyesi, kamulaştırma kararının ardından 16 bin metrekarelik alan içinde bulunan bu 3-4 bin metrekarelik alanda yıkım faaliyetlerini gerçekleştirecek. 



Tuna Eğitim Vadisi nasıl olacak?


Tuna Mahallesi’nde Eğitim Vadisi için ayrılan bölgede aralıksız devam eden çalışmalar tamamlandığında, ilçedeki okullardaki derslik sıkıntısı problemi de önemli ölçüde ortadan kalkmış olacak. 



Tuna Eğitim Vadisi projesinde son durum!

Tuna (Karabayır) Mahallesi, artık Eğitim Vadisi ile anılacak...


Esenler’e katma değer sağlayacak ‘Tuna Eğitim Vadisi’ projesi kapsamında kurulacak dev eğitim kompleksinde ise anaokulundan meslek liselerine, spor salonlarından sosyal alanlara kadar çok sayıda tesis ve çeşitli okullar yer alacak. Tuna Eğitim Vadisi ile Esenler’deki derslik sayısı 1.550’ye çıkacak.


Geri Dön