29 / 04 / 2024

Tunç Soyer'in Seferihisar'da 120 lojmanı satışa çıkardığı iddia edildi!

Tunç Soyer'in Seferihisar'da 120 lojmanı satışa çıkardığı iddia edildi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in memurların ucuz kira bedelleriyle kaldığı 120 lojmanı satış çıkardığı iddia edildi.



İzmir Seferihisar Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde mülkiyeti belediyeye ait çok sayıda gayrimenkulü piyasa değerinin çok çok altında sattığı iddia edilen Tunç Soyer, 31 Mart'ta CHP'den  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı seçildikten sonra da Seferihisar'da da aynı çalışmalarının devam etttiği ortaya çıktı.

Sabah Gazetesi'nden Ertan Gürcaner'in haberine göre; 11 aylık belediye başkanlığı döneminde Buca, Karabağlar, Çiğli, Bornova ve Karşıyaka'da mülkiyeti belediyeye ait çok sayıda arsa ve daireyi encümen aracılığı ile satan Soyer, şimdi de gözünü Büyükşehir Belediyesinde görev yapan memurların düşük kira bedelleri ile barındığı lojmanları satışa çıkardı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yayınlanan ilana göre Bornova, Buca, Dikili, Konak, Karşıyaka ve Karabağlar'da, lojman olarak kullanılan toplam 120 dairenin encümen aracılığı ile satışının gerçekleştirileceği ifade edildi. 5 ve 12 Mart'ta 2 etap halinde gerçekleştirilecek olan satışlarda toplamda 120 lojman dairesinin satılacağı açıklandı.

200 BİN'DEN BAŞLIYOR

Belediyenin resmi internet sayfasında yayınlanan ihale ilanında lojman dairelerinin en düşüğü 200 bin en yükseği ilse 790 bin liradan fiyatlarla değişiyor. Satış ihalesinin belediye encümeni tarafından açık artırma yöntemi ile yapılacağı ortaya çıktı. Lojmanların rayiç bedelleri belirlenirken bina yaşı, bulunduğu konum, sobalı ya da kaloriferli oluşunun etken olduğu öğrenildi. İhale ilanında ayrıca satış önceliğinin halen lojmanlarda oturmakta olan memurlara verileceği de ifade edildi.

İLK 7 AYDA 620 MİLYON BORÇ

31 Mart yerel seçimler sırasında Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Tunç Soyer uyguladığı popülist politikalar sonucunda büyükşehir belediyesinin mali yapısında krize yol açmıştı. İZBETON ve İZSU'ya iş yapan çok sayıda müteahhit aylarca hak edişlerini alamazken Soyer ilk 7 ayda büyükşehir belediye meclisinden toplamda 620 milyon liralık borçlanma yetkisini üstlenmişti. Geçtiğimiz aylarda belediye meclisinde görüşülüp karara bağlanan 2020 mali yılı tahmini gelir gider bütçesinde de belediyenin bütçe açığını borçla kapatmayı öngördüğü, bu kapsamda 2020 yılında bağlı kuruluşları İZSU ve ESHOT Genel Müdürlükleri ile birlikte toplamda 3 milyar liraya yakın borçlanmayı planladığı açıklandı.

Tunç Soyer mal varlığını güncelledi!


Geri Dön