29 / 04 / 2024

Tuncay Tekay: TOKİ inşaat sektöründen çıkmalı!

Tuncay Tekay: TOKİ inşaat sektöründen çıkmalı!

Ankara 2. Bölge Milletvekili adayı Tuncay Tekay TOKİ'de arsa devletten olduğu için bir başka müteahhitin TOKİ ile rekabet gücü kalmıyor. Haliyle inşaat sektöründe kafalar karışıyor. TOKİ kesinlikle inşaat sektöründen çıkmalıdır" dedi.



Milliyetçi Hareket Partisi  Ankara  2. Bölge Milletvekili adayı Tuncay Tekay, Kon TV'de yayınlanan Ankara soruyor programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Tekay 1 Kasım seçimlerinden son günlerde yaşanan terör saldırılarına kadar birçok konu hakkında görüşlerini aktardı. 


TOKİ İNŞAAT SEKTÖRÜNE GİRMEMELİ 

Tuncay Tekay, inşaat sektöründe durumu nasıl değerlendiriyorsunuz? 

Sorusuna "Bizler kendi sermayelerimizle inşaat yapan devlete yük olan değil de devlete hizmet veren yükünü hafifleten insanlarız. 13 yıllık AK Parti döneminde TOKİ'nin Türkiye'de girmediği ilçe kalmadı.  TOKİ  bu faaliyetleri gündeme gelince tek başına inşaat müteahhitliği yapan arkadaşlarımızın önü tıkandı. TOKİ ile özel sektör işlerini yürüten firmaların yarışma şansı yok. TOKİ'de arsa devletten veriliyor özel firmalar için bu böyle değil. TOKİ'nin yapacakları karakollar, hastaneler, üniversitelerdir. TOKİ özel sektöre girmemeli. TOKİ kesinlikle inşaat sektöründen çıkmalı" ifadelerini kullandı. 


TÜRKİYE'Yİ TEKRAR SEÇİME GÖTÜRMEK İSTEDİLER 

Koalisyon görüşmeleri neticesinde neden bir koalisyon hükümeti kurulamadı sorusuna Tekay "7 Haziran sonrası Türkiye'de koalisyon mümkündü. Başta devlet büyüklerinin 7 Haziran'da çıkan halkın iradesini onların lehine olmadığı için AK Parti'nin yüzde 10 gibi bir oy kaybı olduğu için mevcut durumu koruyamadılar. Türkiye'yi tekrar seçime götürmek adına 45 gün boyunca oyalandı. Koalisyon istersen 3 günde kurulur. 45 günlük yasal süreyi oyalayarak Türkiye'yi tekrar seçime götürmek istediler" şeklinde konuştu. 


ÇÖZÜM SÜRECİNDE GENEL BAŞKANIMIZ HAKLI ÇIKTI Son günlerde yaşanan terör olaylarını nasıl değerlendiriyorsunuz? 

Sorusuna Tekay "Çözüm sürecini biz ilk günden beri Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin bu Türkiye için yıkım sürecidir. Bu projeden vazgeçilmesi lazım. Bu Proje Türkiye'nin felaketine sebep olacaktır demesi bugünde MHP politikalarının bu duruş üzerinden haklı olduğu ortaya koymuştur. Türkiye'de ki terörü konuşabilmemiz için kaynağına bakmamız lazım.2002 yılında AK parti hükümet olduğunda 1 yılda ölen insan sayısı 6 kişidir. Bu durum 13 yıl sonra neden böyle olduğunu hükümete sormamız lazım günümüzde baktığımız zaman 7 Haziran'dan bu yana terör saldırıları sonucu kaç kişinin öldüğünü saymaya gücümüz yetmez" ifadelerini kullandı. 



Anadolu


Geri Dön