Altın & Dolar

'Tünelin sonunda ışık görünüyor' diyen Selçuk Geçer'den dolar tahmini! İşte doların geleceği o rakam

Ekonomist Selçuk Geçer, dolar yatırımcısını heyecanlandıracak açıklamalarda bulundu. Geçer 'Tünelin sonunda ışık görünüyor' diyerek doların geleceği seviyeyi açıkladı.

Milyonlarca yatırımcı ellerindeki paraları katlayacak yatırım araçları arıyor. Bu kapsamda dolar yatırımını tercih eden yatırımcılar, doların geleceği seviyeyi merak ediyor. Piyasalar ABD ve FED tarafından gelecek olan faiz açıklamasına odaklanırken dolarda dalgalı seyir devam ediyor. Selçuk Geçer, dolarla iglili önemli açıklamalarda bulunarak yatırımcıları sevindirecek rakamı duyurdu.

PİYASALARIN GÖZÜ FED FAİZ KARARINDA!

Geçtiğimiz hafta ABD'de yaşanan resesyon endişeleri ve FED'in beklenen faiz indirimi kararını açıklamaması, piyasalarda yoğun satış baskısına neden oldu.

Şu anda ise piyasa temsilcileri FED'in faiz indirimine gitmesini neredeyse kesin gözüyle bakarken,  17-18 Eylül'de gerçekleştirilecek olan en yakın FED toplantısında alınacak faiz kararına odakandı.

DOLARIN GERÇEK DEĞERİ BELLİ OLDU!

34 TL seviyesine kadar yükselen dolar kuru yatırımcısını heyecanlandırıyor. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer dolarda son durumu değerlendirerek, yatırımcıları uyardı.

Geçer, 18 Eylül'de FED'in yüzde 0,25'lik bir faiz indirimi yapması halinde piyasada yeni bir satış baskısı oluşabileceğini öngörüyor.

Doların güncel değerinin, enflasyon ve Türkiye'nin ekonomik kırılganlıkları dikkate alındığında, 60 TL'nin üzerinde olduğunu belirten Geçer, reel sektörün ve ihracatçıların dolar kuru konusunda daha yüksek hesaplamalar yaptığını vurguladı.

Selçuk Geçer,  "Ekranda 33 TL görülse bile, mal alıp satabilmek için doğru bir döviz kuru hesaplaması yapmak zorundalar" dedi.

TÜNELİN SONUNDA IŞIK GÖRÜNÜYOR

Bu durumun sebebi olarak ise yatırımcıların daha büyük bir indirim beklemeleri gösteriliyor. Geçer, "Son birkaç ayda, dalgalı bir seyir izlesek de tünelin sonunda ışık görünüyor" ifadelerini kullandı.

Altında 'alım' fırsatı başladı! Yatırımcılar Kapalıçarşı'ya akın etti! 4 Eylül 2024 altın fiyatları!

‘Altın alalım mı’ diyenlerin beklediği yanıt geldi! 

Goldman Sachs'tan altın tahmini! Altının kısa vadede geleceği seviye belli oldu!

İslam Memiş’ten altını olanlara yeni uyarı: Çok sert düşüşler kapıda!