02 / 05 / 2024

TÜPRAŞ Türkiye'nin en büyük şirketi oldu!

TÜPRAŞ Türkiye'nin en büyük şirketi oldu!

Capital 500 araştırmasında farklı kategorilerde ilk 3 'e giren şirketlere ödülleri Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan tarafından verildi. Türkiye Petrol Rafinerileri'nin ödülünü şirketin Genel Müdürü Yavuz Erkut aldı...



Capital 500 araştırmasında farklı kategorilerde ilk 3 'e giren şirketlere ödülleri Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan tarafından verildi. Capital 500'e göre Türkiye'nin en büyük şirketi olan Türkiye Petrol Rafinerileri'nin (TÜPRAŞ) ödülünü şirketin Genel Müdürü Yavuz Erkut alırken, bu kategoride ikinci olan OMV Petrol Ofisi'nin ödülü şirketin Strateji ve Kurumsal İletişim Direktörü Coşkun Duru'ya, üçüncü olan Türk Hava Yolları'nın (THY) ödülü ise THY Genel Müdürü Temel Kotil'e verildi. 


Capital 500 araştırması kapsamında onur ödülünü ise bu yıl Anadolu Grubu Onursal Başkanı Kamil Yazıcı aldı.  Araştırmada istihdamını en çok artıran şirketler, sırasıyla, İstanbul Altın Rafinerisi, İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ve CVS Makine oldu. En çok istihdam sağlayan şirket Türk Telekom olurken, bu şirketi Arçelik ve TAV Havalimanları izledi.  İhracatını en çok artıran şirketler kategorisinde Koluman Motorlu Araçlar ilk sırada yer alırken, Telpa ikinci, Kipaş Mensucat ise üçüncü oldu. En çok ihracat yapan şirketlerin ilk üç sıralaması TÜPRAŞ, Arçelik ve Ford Otosan olarak gerçekleşti. Namet Gıda kârını en çok artıran şirket olurken, bunu Borusan Lojistik ile Borusan Otomotiv takip etti. En çok kâr eden şirketler ise sırasıyla Türk Telekom, Turkcell ve Enka İnşaat oldu. Cirosunu en çok artıran şirketler kategorisinde Sanko Enerji ilk sırada yer alırken, bu şirketi Onsa Mücevherat ve Dumankaya İnşaat izledi. 



Barış Gazetesi


Geri Dön