28 / 04 / 2024

Turgut Altınok ABB'nin sattığı gayrimenkullerin değerini açıkladı: 8 milyarlık gayrimenkul satıldı!

Turgut Altınok ABB'nin sattığı gayrimenkullerin değerini açıkladı: 8 milyarlık gayrimenkul satıldı!

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, ABB'nin sattığı gayrimenkullerin 8 milyar TL olduğunu açıkladı. 



Cumhur İttifakı  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok şu ana kadar Ankara Büyükşehir Belediyesi'nn toplamda 8 milyar TL gayrimenkul saattığını açıkladı.

8 MİLYAR TL GAYRİMENKUL SATILDI!

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre; Altınok  ABB'nin bugüne kadar toplamda 8 Milyar TL gayrimenkul saattığını söyleyerek ''Şu ana kadar Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin sattığı gayrimenkul 8 milyar.

Enflasyona vurduğunuzda bu 15 milyar eder. Bu yılki değeriyle söylüyorum. Yani Ankara'da 8 milyarlık bir iş yok. 15 milyarlık da bir iş yok. Ankara'nın borçları da arttı.''diyerek bu kaynakların nereye  gittiğine dar ABB Başkanı'nın açıklaması yapması gerekiyor dedi. 

Turgut Altınok ABB nin sattığı gayrimenkullerin değerini açıkladı: 8 milyarlık gayrimenkul satıldı!

BELEDİYENİN NE KADAR BORCU VAR!

Altınok, Belediyenin ne kadar borcu olduğunu belirterek, Mansur Yavaş'ın kaç lira borçla büyükşehir belediyesini devraldığını ve şu anki borcun ne olduğu sorularını soran Altnok, "Kaç lira borç devraldı? Şu an kaç lira borcu var? Büyükşehir Belediye Meclisinden kaç lira kredi yetkisi aldı?

37 küsur milyar lira borçlanma yetkisi verildi. Bu kredinin kaçta kaçını kullandı? Şeffaf Belediye Başkanı bunu açıklar. Ayrıca Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin bütün şirketleri batak. Sayıştay raporlarına göre şirketlerin zararını açıklasın. Zararı var mı? Veya kârı varsa kârını açıklasın. Bu şirketlerden kimler ihale aldı şimdiye kadar? Kaç liralık ihale yapıldı? Bunları bir açıklasın. Sonrasında sormaya devam edeceğiz." diye konuştu.

İHALELERİN YÜZDE 72'Sİ DOĞRUDAN TEMİNLE YAPILMIŞ

Altınok, yapılan ihalelerin yüzde 72'sinin doğrudan teminle yapılmış olduğunu belirterek:''Sadece yayınladığı yüzde 28'dir. Yüzde 72'nin yayınları yapılmıyor doğrudan temin olduğu için.

Bu yapmış olduğu 28'lik ihaleyi iptal ettilerse sonrasında ikinci ihaleleri kime verdiler? En düşük fiyatı veren firmalardan kime verildi, kime verilmedi? Bunları da açıklasın. Büyükşehir Belediyesi 5 yıl denetim komisyonuna şirketlerin belgesini vermedi, bilgisini vermedi.'' dedi.

Cumhur İttifakı ABB Başkanı adayı Turgut Altınok'tan evi olmayan vatandaşlara kira öder gibi konut müjdesi!

AK Parti Ankara adayı Turgut Altınok'tan başkente yeni metro müjdesi!

Geri Dön