29 / 04 / 2024

Turizm Türkiye'nin lokomotif gücü olmaya devam edecek!

Turizm Türkiye'nin lokomotif gücü olmaya devam edecek!

Türkiye Otelciler Federasyonu ( TÜROFED ) çatısı altındaki dernek başkanlarına göre turizm sektörü, 2014' ün sonuna kadar Türkiye ' nin lokomotif gücü olmaya devam edecek...



Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) çatısı altındaki dernek başkanlarına göre turizm sektörü, 2014'ün sonuna kadar Türkiye'nin lokomotif gücü olmaya devam edecek. TÜROFED Başkanı Osman Ayık, Türkiye'nin artık tur operatörleri tarafından pazarlanması gereken bir ülke konumuna yükseldiğini söyledi. Türkiye'ye yönelen uçak sefer sayısının artmasının ve turistin ülkeden memnun ayrılmasının 2023 hedeflerini yakalanır kıldığını dile getirdi. 



Alanya Turistik İşletmeciler Birliği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, "Şu ana kadar katıldığımız fuarlarda izlenimlerimiz iyi yönde. Thomas Cook'un düzenlediği çalışmada Almanya pazarında Türkiye satışlarının yüzde 4 arttığını, Hollanda pazarında Alanya satışlarında yüzde 10 artış olduğunu, Türkiye için yüzde 20 artış gösteren Letonya pazarında ise Alanya'nın en bilinen destinasyon olduğunu gözlemledik. Gazipaşa Havalimanının büyütülmesi ziyaretçi sayısını artıracaktır" dedi. 


Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Birliği Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, geçen yıl İzmir'i 1 milyon 943 bin kişinin ziyaret ettiğini, 2014'ün de aynı düzeyde geçmesini beklediklerini söyledi. Bölgedeki 45 bin yatak kapasitesinin 100 bine ulaştırılması gerektiğini kaydeden İşler, "İzmir kişiye özel, butik otelcilik dediğimiz 100-150 odalı, misafirlerinin özel hissedeceği konaklama imkanı ile yeni trende yön verebilir" diye konuştu. 

Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) Başkanı Seçim Aydın konjonktürel gelişmeler olmaması durumunda dünya piyasalarında rekabet edebilme başarısını yakalamış olan Türkiye turizminin 2014'te yüzde 10 civarında büyümesinin beklendiğini söyledi. Turist sayısının 38 milyona, turizm gelirlerinin ise 34 milyar dolara ulaşacağı öngörüsünü hatırlatan Aydın, Anadolu'ya gelecek ziyaretçi sayısının da geçen yıla göre yüzde 15 artmasının beklendiğini vurguladı. 

Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Başkanı Ahmet Tok, geçen yıl bölgeyi 2,5 milyon kişinin ziyaret ettiğini, bu yıl 3 milyon kişinin ziyaret etmesini beklediklerini kaydetti. 


Dünya Gazetesi 


Geri Dön