05 / 05 / 2024

Turizmciler İstanbul Tanıtım Vakfı kuracak!

Turizmciler İstanbul Tanıtım Vakfı kuracak!

Turizmciler Gezi Parkı’ndan sonra daha çabuk organize olmak için İstanbul Tanıtım Vakfı kuracak Sektör temsilcileri valiliğin de destekleyeceği vakıf için haftalık toplantılar düzenlemeye başladı...




Turizmciler Gezi Parkı’ndan sonra daha çabuk organize olmak için İstanbul Tanıtım Vakfı kuracak Sektör temsilcileri valiliğin de destekleyeceği vakıf için haftalık toplantılar düzenlemeye başladı.


Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği’nin (TUROB) geleneksel öğle yemeği, dün Haliç Kongre Merkezi’nde yapıldı. Tu­rizm sektörü için zorlu geçen yaz döneminin ardından toparlanmaya başladıklarını söyleyen TUROB Başkanı Timur Bayındır, İstanbul Valiliği ve Kültür ve Turizm Ba­kanlığı desteği ile turizmi canlan­ dırmak için İstanbul Tanıtım Vakfı kurulacağını belirtti.

Mayıs ayı sonunda başlayan ve yaz boyunca turizm sektörünü et­kileyen Gezi Parkı direnişi nede­niyle son birkaç aydır zorlu bir sı­navı atlatmaya çalıştıklarını ifade eden Bayındır, “Demokratik hadi­seler bize planlama eksiğimiz ol­duğunu, eksik yanlarımızı öğretti. Daha çok organize olmak adına tek bir çatı altında vakıf kurma tek­ lifiyle İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’ya gittik. Kendisi teklifimizi oldukça olumlu karşıladı ve destek gördük. Bu anlamda turizm ala­nındaki tüm sivil toplum kuruluş­larını kapsayacak İstanbul Tanıtım Vakfı’nm kurulması için ilk adımlar atıldı. Böylece şehrin tek bir adres­ten ortak tanıtımım sağlama süreci güçlenecek. Bu anlamda birliğimiz tüm varlığını etkin olarak göstere­cek” diye konuştu. 


Vakfın geçmişi Irak’a dayanıyor

Valilik için hazırlanan raporda yerel bir kuruluşa ihtiyaç duyul­duğunu dile getirdiklerini söyle­yen Bayındır, “Ancak konunun içinde Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Valiliği ve İTO’nun da ol­masını istedik. Vakfın altında da mali işleri yönetmek adına iktisa­di teşekkül oluşturulacak” bilgisi­ni verdi. Benzer bir teklifi 10 yıl önce Irak’ta başlayan savaş döne­minde de dile getirdiklerini ha-, tırlatan Bayındır, o dönemde' olumlu bir geri dönüş alamadık­larını kaydetti. Oluşumu başlat­mak için haftada bir toplantı dü­zenlediklerini söyleyen Bayındır, “Sektördeki temsilcilerin, demek­lerin anlaşamayacağı ya da han­dikap olarak nitelendirilecek olay­lar olacaktır ama bunların da gi­derileceğini düşünüyorum” dedi.



Dünya Gazetesi


Geri Dön