02 / 05 / 2024

Turizmde Yeni Arayışlar paneli düzenlendi!

Turizmde Yeni Arayışlar paneli düzenlendi!

Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) tarafından ve Yeni Arayışlar Girişimi Platformu Derneği (YAPDER) desteği ile 25 Ocak 2015 Pazar günü, EMITT Fuarı'nda "Turizmde Yeni Arayışlar" başlıklı bir panel düzenlendi.



Toplantıda konuşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Turizmde nitelik artışı önemli. Yaşanılan çevreyi ve kenti, kaliteli ve bilinçli turisti düşünerek oluşturmalıyız" derken, TÜRSAB Başkan Danışmanı Mücella Kantaroğlu Tarhan, "Her seyahat eden üç kişiden birisi ev turizmini tercih ediyor" görüşünü dile getirdi. 


TÜYAP'a metro niye yok? 

Toplantının konuklarından Hilton Garden Inn Genel Müdürü Mehmet Emin Kocaaliler, şunları söyledi, "Türkiye'nin en büyük kongre ve fuar merkezi olan TÜYAP'a metronun olmamasının çok düşündürücü olduğunu, buraya ulaşımın binek araçla veya toplu ulaşımla asla olmaması gerektiğine işaret ederek, Dünyada gelişmiş veya gelişmekte olan ülkelerin hiçbirinde metronun gitmediği hiçbir kongre merkezi yok" dedi. 


Turizm Yazarı, Yönetmen ve Yapımcı Esra Alkan'ın görüşleri ise şöyleydi, "Türkiye, turizmde yeni arayışlara yönelecek ama diğer taraftan Türkiye hızla tek tipleşiyor. Tek tipleşen bir ülkede çeşitlilik nasıl olsun? Turizm de bundan payını almış ve kendini adeta deniz, kum ve güneş üçgenine sıkıştırmış. Biz bu durumda pes edecek miyiz? Elbette hayır." Habertürk Gazetesi Yazarı Abdurrahman Yıldırım: "Türkiye bir sektörden ekmek yiyecekse bu sektör turizmdir" dedi. Konuşmasına, "Neyi ihmal ettik ve nasıl bugünlere geldik?" şeklindeki soruyla başlayan Abdurrahman Yıldırım, aslında bunları doğrudan turistlere sormamız gerektiğini söyledi. Yıldırım, İstanbul'dan kalkıp Anadolu'nun çeşitli yerlerine gidildiğinde, orada izmir'de yapılan küçük tereyağını, İstanbul'da harmanlanmış balı yemek durumunda kaldığımızı, yöresel hiçbir şey bulamadığımızı, ancak bu anlayışın turistlerin de isteği doğrultusunda yavaş yavaş değiştiğini söyledi. 


Türkiye'de Yeniçağ


Geri Dön