03 / 05 / 2024

Turizmden 2028'de 100 milyar dolarlık gelir hedefi!

Turizmden 2028'de 100 milyar dolarlık gelir hedefi!

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan yaptığı açıklamada  geçen yıl 46 milyar dolar olan turizm gelirlerini 2028 yılında 100 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini dile getirdi.



Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan yaptığı açıklamada geçen sene 46 milyar dolar olan turizm gelirlerini 2028'de 100 milyar dolara çıkarmayı planladıklarını dile getirdi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Panorama 25 Aralık Müzesi Özdemir Bey Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen "Turizmde Sektör Sorunları ile İlgili Değerlendirme Toplantısı"nda yaptığı konuşmasında, Gaziantep'in olağanüstü kültür turizmi potansiyeli olduğunu söyledi.

Turizmden 2028 de 100 milyar dolarlık gelir hedefi!

Türkiye'nin dünya turizminde en iddialı ülkelerden biri olması yolunda hızlı ve emin adımlarla ilerlediğini kaydeden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Alpaslan, Gaziantep'in de bu süreçte kültür turizmiyle öne çıkabileceğini, bu noktada emin adımlarla büyüdüğünü belirtti.

Gelecek dönemde turizm yatırımlarının ve çalışmalarının hızlandırılarak devam edeceğini kaydeden Alpaslan önemli açıklamalar yaptı.


Geri Dön