27 / 04 / 2024

Türk-Arap Yapı, İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri Zirvesi düzenlendi!

Türk-Arap Yapı, İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri Zirvesi düzenlendi!

İZMIR'in Çeşme ilçesinde bu yıl ilki düzenlenen ' Türk - Arap Yapı, İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri Zirvesi ', Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin katılımıyla açıldı...



İZMIR'in Çeşme ilçesinde bu yıl ilki düzenlenen 'Türk-Arap Yapı, İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri Zirvesi', Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin katılımıyla açıldı. 


TurkArap İşadamları Derneğince (TURAB) organize edilen etkinliğin açılışı Sheraton Oteli'nde yapıldı. 


Bakan Güllüce'nin yanı sıra Fas Ulaştırma Bakam Aziz Rabbah,  İzmir  Valisi Mustafa Toprak, AK Parti milletvekilleri Rıfat Sait ve Aydın Şengul, Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır, Türkiye'den 150 firmanın temsilcisi ile 22 ülkeden gelen 500 Arap işadamı katıldı. 


Fas'a ofis afin Arap işadamlarına ortaklıklar kurmaları yönünde çağrı yapan Bakan Güllüce, "Dünya birincisi olalım hatta aradaki mesafeyi daha da fazla açalım. Türkiye'de standartlar konusunda çok iyi noktadayız. Hükümet olarak da buna çok önem veriyoruz" dedi. Zirveye katılanlarla son günlerin modası olan selfie hatırası çektiren Gülerce, ayrılırken Rabia selamı verdi. Fas Bakan Yardımcısı Abdul El Hadi Taymuri de iki ülke arasında ticaretin arttığını kaydetti, Türk firmalarını Fas'ta ofis açmaya davet etti. 


Çin'den sonra ikinci Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır, "Türkiye'nin dünya inşaat sektöründeki ticaret hacmi 2002'de 5 milyar dolar iken 2012'de 11 kat artarak 55 milyar dolara çıkü. Bu rakamın 36.2 milyar doları Arap ülkelerine yapıldı. 

Son 10 yılda ülkemize gelen Arap yatırımı da 9 milyar dolara çıktı. 

Çin'den soma inşaat sektörüne bakıldığında Türk müteahhitleri ikinci sırada yer alıyor. Bu başarı Arap dünyasında da kendisini hissettirdi" diye konuştu. 


Türk-Arap işadamları Derneği İzmir Şube Başkanı Sabuhi Attar ise, "Türkiye inşaat sektöründe büyük yol kat etti. Etkinlik sayesinde TürkArap ülkeleri arasındaki yapı ve inşaat alanında ithalat-ihracat seviyeleri artacak. Ülkelerarası ticaret büyüyecek" dedi. 


Hürriyet Gazetesi 


Geri Dön