05 / 05 / 2024

Türk Bahçesi, Hollanda'da kuruldu!

 Türk Bahçesi, Hollanda'da kuruldu!

2012 Botanik Expo Fuarı'na, Türk Bahçesi ismiyle Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ve Antalya Ticaret Borsası başkanları da gitti



2012 Botanik Expo Fuarı, Hollanda Floriade kentinde düzenleniyor. Türkiye, Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nin organizasyonuyla "Türk Bahçesi" ismiyle katıldı ayrıca Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak ile Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır ve sektör temsilcileri katıldı.


Osman Bağdatlıoğlu, 2016 Antalya Botanik Expo'su için yoğun bir şekilde çalıştıklarını fakat kendileri için en önemli eksikliğin fuarla ilgili henüz bir yasalarının olmayışı olduğunu söyledi. Bağdatlıoğlu, şöyle devam etti:


Yaptığımız en önemli iş, Venlo'daki Türk bahçesini oluşturmak, böylece Antalya'da 2016'da gerçekleşecek Expo'ya dönük deneyim kazanmak oldu. Ancak, Antalya 2016 Botanik Expo'sunun yasası çıkmadığı için boşlukta gibiyiz. Hollanda, Venlo için yasasını 8 yıl önce çıkarmış, hızla hazırlanmış, şimdi 42 ülkenin katıldığı Floriade 2012'ye başarıyla ev sahipliği yapıyor. Bizde ise henüz yasamız çıkmadığı için işleri kimin yürüteceği bile belli değil. Biz işin içindeki sivil toplum örgütleri olarak elimizden geleni yapıyoruz. Ancak, karar vermek için yetkimiz yok. Bir an önce Antalya 2016 Botanik Expo'sunun yasasının çıkıp, yönetiminin oluşması, alt yapı çalışmaları için de ihalelerin düzenlenmesi gerekiyor.


Yeni Şafak


Geri Dön