22 / 05 / 2024

Türk çayı ihracatı 2023'ün ilk 4 ayında 11,3 milyon doları aştı!

Türk çayı ihracatı 2023'ün ilk 4 ayında 11,3 milyon doları aştı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'den 2023 yılının ocak-nisan döneminde yapılan çay ihracatı yüzde 39 arttı ve 11 milyon 365 bin 591 dolar oldu.



Açıklamasında çay ihracatının 2023 yıla güzel başladığına değinen Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan, söz konusu ürün ihracatının ilerleyen günlerde daha da artacağına inandığını da belirtti.

Türk çayı ihracatı 2023 ün ilk 4 ayında 11,3 milyon doları aştı!

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan, söz konujsu bu artışta bölgeye gelen ve her geçen gün hacmi artan turist çeşitliliğinin büyük katkısı olduğunu dile getirerek, "Firmaların yeni inovatif ürünlerin geliştirilmesi ve her ülkenin tüketici alışkanlıklarına göre ürün üretimine yönelmesi ihracat artışı için çok önemli unsur. Bölge ekonomisinin yeşil altını şeklinde belirtilen çay için sürdürülebilirliğin sağlanması da çok önemli." dedi.

Bunun için de iklim değişikliğine özellikle dikkati çeken Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gürdoğan küresel tehdit boyutuna ulaşması beklenen iklim değişiklikleri için şimdiden ilgili Bakanlıkların çalışma yapması ve çay bitkisi için kimyevi gübre kullanımının yasaklanarak, birim başına verimi artıracak araştırma, geliştirme faaliyetlerine önem verilmesi gerektiğini de kaydetti.

Milyonlarca çiftçinin beklediği Mayıs 2023 müjdesi geldi! Herkes bir an önce hesaplarını banka hesaplarını kontrol etsin

Çelik ev ne kadar? Çelik evler depreme dayanıklı mı?

Ücretsiz doğalgaz ne zamana kadar geçerli?  İşte ücretsiz doğalgaz tarihleri 2023!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön