12 / 05 / 2024

Türk dizilerinin yurt dışında değeri artıyor: Bölüm başına 100 bin dolar

Türk dizilerinin yurt dışında değeri artıyor: Bölüm başına 100 bin dolar

Türk dizilerinin başarısı dünya pazarında da oldukça değerli bir konuma geldi. Eskiden 600 dolara ihraç edilen Türk dizileri için artık bölüm başına 100 bin dolar isteniyor. İşte detaylar...



60 DİZİNİN SADECE YÜZDE 40 İHRAÇ EDİLEBİLİYOR!
 

BROADCASTPRO Middle East adlı yayın kaynaklarına göre, Türk dizilerinin değeri sürekli olarak yükselmektedir. Birkaç yıl öncesine göre bölüm başına ödenen bedeller büyük bir artış göstermiştir. Bu, Türk dizilerinin kalitesinin, küresel çapta talebinin ve pazarın büyüklüğünün bir göstergesidir.

Ancak, Türk dizi sektöründeki başarı sadece birkaç diziye bağlı değildir. Sektörde sürekliliğin sağlanması ve daha fazla uluslararası pazara açılmanın önemli olduğu belirtilmektedir. Her yıl üretilen 60 dizinin yalnızca yüzde 50'si ilk sezonlarından sonra devam etmekte ve yalnızca yüzde 40'ı uluslararası pazara ihraç edilmektedir. Bu veriler, Türk dizi sektörünün sürekli olarak kaliteli ve ilgi çekici içerik üretmesinin önemini vurgulamaktadır.

Ayrıca dijital platformlarda yayınlanan içeriklerin sayısının artması nedeniyle yurt dışında Türk dizilerinin daha fazla izleneceği de düşünülmektedir. Çünkü yurtdışında dijital platform kullanımı oldukça yaygın olduğundan dizilere erişim de daha basit olacaktır.

Aras Kargo, Azerbaycanlı şirketi satın aldı

Özgür Demirtaş'tan yeni dolar yorumu: 'Durum vahim'

Milyonlarca kiracının heyecanla beklediği o haber geldi; Ev sahipleri dikkat


Geri Dön