29 / 04 / 2024

Dolar uçuşa geçti, Özgür Demirtaş'tan dolar yorumları peş peşe geldi: 'Durum vahim'

Dolar uçuşa geçti, Özgür Demirtaş'tan dolar yorumları peş peşe geldi: 'Durum vahim'

Ekonomist Özgür Demirtaş  sosyal medya hesabından dolar kurunun yükselmesi nedeniyle bazı açıklamalarda bulundu. Daha önce yaptığı uyarıları hatırlatan Demirtaş, "Ben daha ne deseydim?" diye sordu. İşte detaylar...



Özgür Demirtaş, Türkiye'de tanınmış bir ekonomist ve finansal analist. Sosyal medya platformlarında yaptığı dolar kuruna ilişkin öngörüleri ve uyarılarıyla biliniyor. Ekonomik gelişmeleri yakından takip eden ve bu konuda geniş bir bilgi birikimine sahip olan Demirtaş, birçok kişi tarafından güvenilir bir kaynak olarak kabul ediliyor.

Demirtaş, sosyal medya hesapları üzerinden dolar kurunun yükselmesi ve düşmesi gibi finansal piyasaların önemli göstergeleriyle ilgili düzenli olarak yorumlarda bulunuyor. Geçmişte yapmış olduğu doğru tahminlerle dikkat çeken Demirtaş, birçok kişinin ilgisini çekmeyi başardı. Bu nedenle, piyasa takipçileri ve yatırımcılar tarafından sık sık takip edilen bir isim haline geldi.

Son dönemde dolar kurunun yükselmesiyle ilgili olarak yaptığı açıklamalarla dikkatleri üzerine çeken Demirtaş, daha önce yaptığı uyarıları hatırlatarak durumu analiz etti. Ünlü ekonomist önce eskiden attığı şu tweet'i paylaştı:

"Dış ticaret açığı rekor negatif
Cari açığı rekor negatif
Özelleştirecek mal yok kadar az
Doğrudan yabancı yatırımı yok
Ve hükümet doları zorla baskılamaya çalışıyor.
Bu metot çalışmaz.
Serbest bırakıldığı anda dolar 24-25'lere fırlar.
Bu yanlış ekonomi politikasından dönün".

Ardından da şöyle söyledi:

"Ben daha ne yazsaydım?
Ben daha ne deseydim?
Ben daha nasıl uyarsaydım?
Ben daha ne yapsaydım?"

Dolar uçuşa geçti, Özgür Demirtaş tan dolar yorumları peş peşe geldi: Durum vahim


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön