02 / 05 / 2024

TÜRK-İŞ Başkanı'ndan flaş asgari ücret açıklaması

TÜRK-İŞ Başkanı'ndan flaş asgari ücret açıklaması

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücretle ilgili telaffuz ettikleri bir rakam olmadığını, komisyonda, konfederasyon tarafından belirlenen 7 bin 785 lira açlık sınırının üstünü konuşacaklarını belirtti.



TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret komisyonunda 7 bin 785 Türk Lirası'nı gündeme getirmesinden sonra kendisine yöneltilen tepkilere cevap verdi.

7 bin 785 liralık rakamın kasım ayı açlık sınırı verisi olduğunun altını ısrarla çizen Atalay, açıklamalarının ‘iyi niyetli olmayanlar tarafından’ çarpıtıldığını ileri sürdü.

Türk-İş tarafından belirlenen açlık sınırının kasım ayı itibarıyla 7 bin 785 lira, yoksulluk sınırının ise 25 bin TL’yi aştığını anımsatan Atalay, “Biz kamuoyunun önüne çıkıp ‘TÜRK-İŞ 7 bin 785 lira açlık sınırının üstü konuşacak’ dedik. Ama bazı iyi niyetli olmayanlar, ‘TÜRK-İŞ 7 bin 785 lira istedi’ diye bizi yargılıyorlar. Bizim asgari ücretle ilgili bir teklifimiz yok. Biz açlık sınırını anlatıyoruz” dedi.

"ÖNCE İŞVEREN VE DEVLETİN AÇIKLAMASINI İSTİYORUZ"

TÜRK-İŞ Başkanı ndan flaş asgari ücret açıklaması

Atalay, bir otelde düzenlenen Türkiye Yol-İş Sendikası 12. Olağan Genel Kurulu’na katıldı.

Sendikanın olduğu yerde sadece asgari ücretin değil, ikramiyenin, yol parasının, çocuk parasının ve gıda yardımının konuşulması gerektiğini vurgulayan Atalay, “Biz 4 dönemdir asgari ücretle ilgili bir teklif sunmuyoruz. Önce işveren ve devletin açıklamasını istiyoruz. Çünkü kamuoyu, Türk-İş’in ağzından bir rakam çıktığında o rakamdan aşağı inmeyeceğini biliyor” diye konuştu.

"MASADA ASGARİ ÜCRETLİ DE OLSUN"


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön