16 / 05 / 2024

Türk iş dünyasının duayen ismi Yaşar Holding’in kurucusu Selçuk Yaşar vefat etti

Türk iş dünyasının duayen ismi Yaşar Holding’in kurucusu Selçuk Yaşar vefat etti

Türk iş dünyasının sevilen isimleri arasında yer alan ve Türkiye ekonomisine üretim ve ihracat potansiyeli ile önemli katma değerler sağlayan ünlü iş insanı vefat etti.



SELÇUK YAŞAR KİMDİR?

Orta ve lise eğitimini İstanbul'daki Fransız Saint Joseph Lisesi'nde tamamlayan Selçuk Yaşar, 1948 yılında İzmir Ticari İlimler Yüksek Okulu'ndan mezun oldu. Yaşar Holding A. Ş. 'nin kurucusu olan Yaşar, holdingin Onursal Başkan’lığını yürütüyordu.

Babasının dükkanında iş hayatına adım atan Selçuk Yaşar, 1954 yılında Türkiye'nin ilk boya fabrikası DYO'yu kurdu. Daha sonraki yıllarda ise ülkemizde sanayi alanında birçok şirketin kuruluşuna öncülük yaptı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön