28 / 04 / 2024

Türk kripto para yatırımcıları hangi para birimine, neden yatırım yapıyor? 

Türk kripto para yatırımcıları hangi para birimine, neden yatırım yapıyor? 

Türk kripto para yatırımcılarının en çok tercih ettikleri kripto para birimleri ise sırasıyla Bitcoin, Ethereum ve Bloktopia olduğu belirtildi. İşte detaylar...



Söz konusu raporda ayrıca “Elde ettiğiniz karları hangi alanda kullanıyorsunuz?” sorusunun cevapları da yer aldı. Aktarılan detaylara göre, Türk kripto para yatırımcılarının yüzde 27’lik bölümü elde ettiği karları borçlarını ödemek için kullanırken, yine verilen bilgiye Göre, yüzde 21’lik bölümü konut almak için kazançlarının belirli kısmını ayırıyor. Hazırlanan rapora göre “Yatırımlarımı çocuklarımın eğitimi için kullanıyorum” ve “Araba satın almak için kullanıyorum” şeklinde cevap veren yatırımcıların oranı da yüzde 20 şeklinde oldu. Yüzde 16’lık kısım da yeni bir iş kurma amacıyla yatırımlarını değerlendiriyor.

Yatırımların Yüzde 40’lık Bölümü Kripto Paralarda Tutuluyor

Türk yatırımcılarının yatırım portföylerinin yer aldığı rapora göre yatırımların yüzde 40’lık bölümü kripto paralarda tutuluyor. Yine açıklanan detaylara göre,  yatırımların yüzde 12’si bankada tutulurken yüzde 6’lık orandaki yatırımlar da TL şeklinde yapılıyor.

Türk kripto para yatırımcıları hangi para birimine, neden yatırım yapıyor? 

Türk Yatırımcıların İlk Kripto Para Tercihi Hangisi?

KuCoin tarafından yapılan araştırmaya göre,Türk yatırımcıların en çok tercih ettiği  kripto para birimi Bitcoin. Kripto para birimlerinin şahı olarak bilinen Bitcoin’i Ethereum izlerken, yatırım yapılmayı tercih edilen diğer kripto para birimleri sırası ile Bloktopia, NewsCrytpo, Cardano, Verasity, Avalanche ve Ripple şeklinde açıklandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön