13 / 05 / 2024

Türk lezzetleri dünya sofralarında! ABD’ye gıda ihracatımız son 4 yılda ikiye katlandı!

Türk lezzetleri dünya sofralarında! ABD’ye gıda ihracatımız son 4 yılda ikiye katlandı!

ABD’ye gıda ihracatımız son 4 yılda ikiye katlanarak 1,8 milyar doları geçti. 2023 yılında 2 milyar dolarlık ihracat hedeflenirken, orta vadede ise 5 milyar dolara ulaşılması hedefleniyor.



ABD’DE YEMEK YARIŞMASI

ABD’de düzenlenen yemek yarışmasında da Las Vegaslı şeflerin, Türk gıda ürünleriyle hazırladıkları yemeklerle yarıştığını kaydeden Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, ayrıca ‘Turkish Tastes’ isimli referans kitabı hazırladıklarını, bu kitapla hedef kitleye bir yandan ürünlerimizi, mutfağımı ve kültürümüzü tanıtırken bir yandan da Türk ürünlerinin dünyanın tüm mutfaklarında kullanılabileceğini göstermiş olduklarının altını çizdi. Turquailty projesinde ikinci dört yıllık döneme girildiğini aktaran Eskinazi, fuarlara katılarak ticaret heyetleriyle bir araya gelerek ABD’ye gıda ihracatında potansiyelimizi tam olarak yansıtmaya hedeflediklerini sözlerine ekledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön