10 / 05 / 2024

Türk Lirası, dolara karşı yine yenik! TL, 29 günde dolara karşı yüzde 0,53 eridi!

Türk Lirası, dolara karşı yine yenik! TL, 29 günde dolara karşı yüzde 0,53 eridi!

Gelişen bazı ülke para birimleri dolar karşısında değer kazanırken, TL’nin, ABD Doları karşısındaki değer kaybı sürüyor. Türk Lirası, 2023 yılının başından bugüne kadar dolara karşı yüzde 0,53 oranında değer yitirdi.



GETİRİ REKABETİNDE GERİDEYİZ!

Türk Lirası, dolara karşı yine yenik! TL, 29 günde dolara karşı yüzde 0,53 eridi!

Haberde; Fed’in faiz artırım beklentilerinde gözlenen törpülenmeye bağlı olarak 2023 yılının başından bu yana dolar cinsi varlıkların zayıfladığı belirtildi. Ayrıca haberde, bu zayıflamanın, gelişmekte olan ülke para birimlerine olumlu bir şekilde yansırken, TL’ye ise yansımadığına dikkat çekildi.

Çok sayıda gelişmekte olan ülke yönetimlerinin, yeni yatırım eğilimlerine uymak için faiz oranlarını artırdığına değinilen haberde, Türkiye’nin ise gelişen ülkelerdeki getiri rekabetinin de gerisinde kaldığı vurgulandı.  

POLİTİKALAR ANLAŞILMAZ

Ata Yatırım Hazine Direktörü Etem Öztekin, birçok gelişmekte olan ülke para biriminin, portföy akımlarının etkisiyle değer kazandığını, ancak TL’de kazançların sınırlı kaldığına vurgu yaptı. Öztekin, özellikle Türkiye ekonomisinin enerjide dışa bağımlı olan yapısının, cari denge kanalı ile TL üzerinde baskı yarattığını savundu. Uygulanan ekonomi politikalarında makro ihtiyati tedbirlerin ağırlığının giderek arttığına işaret eden Etem Öztekin, makroekonomik çerçevenin yabancı yatırımcılar açısından anlaşılması zor ve kısmen de caydırıcı olduğunu savundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön