02 / 05 / 2024

TL, dolara karşı yine mağlup! Yıl başından bu yana TL dolara karşı yüzde 0,53 eridi!

TL, dolara karşı yine mağlup! Yıl başından bu yana TL dolara karşı yüzde 0,53 eridi!

Türk Lirası, ABD Doları karşısında erimeye devam ediyor. Bazı gelişen ülke para birimlerinin dolar karşısındaki kazancı yükselirken, TL yıl başından bu yana dolara karşı yüzde 0,53 oranında değer kaybetti.



Dünya ekonomilerinde toparlanmaya ilişkin sinyaller, gelişmekte olan ülke hisselerine ve tahvillerine olan ilgiyi artırıyor. Gelişen ülke para piyasalarına fon girişi devam ederken, para birimlerinin dolar karşısındaki değer kazancı da yükseliyor.

Sözcü Gazetesi’nden Mehtap Özcan Ertürk’ün haberine göre, Türk Lirası yine kaybedenler kulübünde yer aldı. 2023 yılının başından itibaren gelişen ülke paraları dolar karşısında ralli yaparken, Türk Lirası’ndaki değer kaybı devam etti.

 TL, dolara karşı yine mağlup! Yıl başından bu yana TL dolara karşı yüzde 0,53 eridi!

Bu yılın başından itibaren değerlendirildiğinde, Kolombiya Pesosu yüzde 7,38, Şili Pesosu yüzde 6,76, Rus Rublesi yüzde 6,72, Tayland Bahtı yüzde 5,28, Macar Forinti ise yüzde 4,4 primle ilk beşte yerini aldı. Türk Lirası ise dolara karşı kaybeden 5 para birimi arasında yer aldı.

EN FAZLA KAYIP ARJANTİN PESOSU’NDA

Yabancı para birimlerinin dolara karşı 2023 yılı perfomansında Arjantin Pesosu yüzde 4,42 kayıpla en fazla değer kaybına uğrayan para birimlerinden biri oldu. 2023 yılının başından beri Güney Afrika Randı yüzde 0,91, Peru Solü yüzde 0,79, TL yüzde 0,53, Hong Kong Doları ise yüzde 0,35


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön