27 / 04 / 2024

Türk Lirası, dolara karşı yine yenik! TL, 29 günde dolara karşı yüzde 0,53 eridi!

Türk Lirası, dolara karşı yine yenik! TL, 29 günde dolara karşı yüzde 0,53 eridi!

Gelişen bazı ülke para birimleri dolar karşısında değer kazanırken, TL’nin, ABD Doları karşısındaki değer kaybı sürüyor. Türk Lirası, 2023 yılının başından bugüne kadar dolara karşı yüzde 0,53 oranında değer yitirdi.



Dünya ekonomilerinden gelen olumlu haberler ve toparlanmaya ilişkin sinyaller, gelişmekte olan ülke hisselerine ve tahvillerine olan ilgiyi artırdı. Gelişen ülke para piyasalarına fon girişleri sürerken, bazı ülke para birimlerinin dolar karşısındaki değer artışı da devam ediyor.

Sözcü Gazetesi’nden Mehtap Özcan Ertürk’ün konuya ilişkin haberine göre, Türk Lirası yine kaybedenler kulübünde yer alıyor. Bu yılın başından itibaren gelişen ülke paraları ABD Doları  karşısında hızla yükselişine devam ederken, Türk Lirası’ndaki değer kaybı sürdü.

Türk Lirası, dolara karşı yine yenik! TL, 29 günde dolara karşı yüzde 0,53 eridi!

Bu yılın başından itibaren hesaplandığı zaman Kolombiya Pesosu yüzde 7,38, Şili Pesosu yüzde 6,76, Rus Rublesi yüzde 6,72, Tayland Bahtı yüzde 5,28, Macar Forinti ise yüzde 4,4 primle dolara karşı değerlenen ilk 5 para birimi arasında yerini aldı. TL ise dolara karşı kaybeden 5 para birimi arasına girdi.

EN FAZLA KAYIP ARJANTİN PESOSU’NDA

Yabancı para birimlerinin ABD dolarına karşı 2023 yılına ilişkin perfomansında; Arjantin Pesosu yüzde 4,42 düşüşle en fazla değer kaybeden para birimlerinin başında geldi. 2023 yılının başından bugüne kadar Güney Afrika Randı yüzde 0,91, Peru Solü yüzde 0,79, TL yüzde 0,53, Hong Kong Doları ise yüzde 0,35 oranında değer kaybına uğradı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön