02 / 05 / 2024

Türk müteahhitlerden yurt dışı çıkarması! İş miktarı 6,5 milyar dolara ulaştı!

Türk müteahhitlerden yurt dışı çıkarması! İş miktarı 6,5 milyar dolara ulaştı!

Yılın ilk 5 aylık döneminde üstlendikleri proje tutarını 6,5 milyar dolara çıkaran Türk müteahhitlik sektörü, bu dönemde 96 farklı projeye başladı.



Pandeminin etkilerinin 2021 yılında ekonomiye kötü etkileri azalırken, Türk şirketlerin yurt dışında aldığı projelerin toplam bedeli 30,7 milyar doları buldu. Tamamlanan proje sayısı ise 443’e ulaştı.

2022 yılı ise dünya çapında finans krizleri ve Ukrayna-Rusya Savaşının kötü etkilerinin hissedildiği bir yıl oldu. Geçen yıl müteahhitlik sektörü toplam 492 projeye imza atarken,   proje bedeli ise toplamda , 19,1 milyar dolar şeklinde gerçekleşti.

96 PROJEYE İMZA ATILDI

Sektör, 2023 yılı başından Mayıs ayı sonuna kadar toplam 96 projede görev ve sorumluluk aldı. Tüm bu projelerin bedeli 6 milyar 459 milyon 199 bin dolar oldu.

Türk müteahhitlerin üstlendiği projelerin yer aldığı ülkelere bakıldığında ise Rusya,  yüzde 20,4 oranı ile ilk sırayı alırken, bu ülkede 1972 yılından bu yana 97,9 milyar dolarlık proje hayata geçirildi.

Türk müteahhitlerden yurt dışı çıkarması! İş miktarı 6,5 milyar dolara ulaştı!

Türkmenistan yüzde 10,6 oranıyla ikinci sırada, Irak yüzde 6,9 oranı ile üçüncü sırada yer alırken, bu ülkeleri Libya ve Kazakistan takip etti. Sektörün pazarını büyütmek istediği ülkelerden Suudi Arabistan ise yüzde 5,2'lik pay  ile yükselişe geçti. Müteahhitlik sektörünün en çok faaliyet gösterdiği alanlar arasında ise konut projeleri yüzde 13,9 oranı ile ilk sırada, kara yolları, tünel ve köprüler projeleri ise ikinci sırada yer alıyor.

Ev, arsa satışları artık çok daha hızlı yapılacak!

Asgari ücretliler nefesini tuttu Temmuz’u bekliyor! Yeni asgari ücret nasıl hesaplanacak?

Twitter’dan yeni uygulama! Artık çeviri özelliği yok!

2023’ün ilk yarısında otomobil satışları katlanarak arttı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön