Dış Piyasalar

Türk yatırımcılar gayrimenkul yatırımında rotayı Birleşik Krallık'a çevirdi!

Birleşik Krallık’ta gayrimenkul yatırımları, düşük risk ve döviz bazında kira getirisi gibi avantajlarıyla Türk yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor.

Gayrimenkul yatırımcısı için en güvenli ve kazançlı limanlardan biri olarak görülen Birleşik Krallık’ta sektör büyümesini sürdürüyor. Statista verilerine göre Birleşik Krallık gayrimenkul piyasasının 2024 yılı sonu itibarıyla 23 trilyon dolar büyüklüğü aşması bekleniyor.Türk yatırımcıları da gayrimenkul yatırımında rotayı Birleşik Krallık'a çevirdi.

LONDRA YATIRIMCILAR İÇN CAZİP FIRSATLAR SUNUYOR

Birleşik Krallık’ta gayrimenkul yatırımları, düşük risk ve döviz bazında kira getirisi gibi avantajlarıyla global yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor.

Özellikle Londra gibi büyük şehirlerde konut fiyatlarındaki istikrarlı artış, yatırımcılar için cazip fırsatlar sunuyor. Birleşik Krallık gayrimenkul piyasası için yapılan araştırmalar, yüzde 6’ya varan brüt kira getirisi ve önümüzdeki 5 yılda yüzde 22’lik bir fiyat artışı tahminiyle oldukça pozitif.

GAYRİMENKUL YATIRIMINDA İLK AKLA GELEN ÜLKE!

 İngiltere Investments Genel Müdürü İsmail Gürkan, “Birleşik Krallık Gayrimenkul yatırımı denildiğinde dünyada ilk akla gelen ülkelerden biri konumunda bulunuyor. Türk yatırımcı da tıpkı dünyadaki diğer yatırımcılar gibi güven ve kazanç odaklı olarak yatırımlarını buraya yöneltmek istiyor.

Fakat bilgi eksikliği, yeterli danışmanlık alamamak ve güven problemi gibi sebeplerle yatırımcılar biraz geri durabiliyor. 27-29 Eylül tarihleri arasında İstanbul’da düzenleyeceğimiz lansman etkinliği ile hem gayrimenkul projelerini yatırımcıya tanıtacak hem de onların aklındaki soru işaretlerini gidereceğiz” dedi. 

YÜZDE 6'YA VARAN BÜRÜT KİRA GETİRİSİ

''Birleşik Krallık’ta gayrimenkul yatırımı yapmak için geç değil” diyen   İngiltere Investments Genel Müdürü İsmail Gürkan, “'Birleşik Krallık’ta gayrimenkul yatırımı yapmak için geç mi kaldım?’ sorusu cevap olarak ''kesinlikle hayır.'' dedi.

Gürkan, Birleşik Krallık gayrimenkul piyasası için yapılan araştırmalar yüzde 6’ya varan brüt kira getirisi ve önümüzdeki 5 yılda yüzde 22’lik bir fiyat artışı tahminiyle oldukça pozitif olduğunu vurguladı. Bu sebeple yatırım yapmak için hâlâ zaman var” diyerek yatırımıları uyardı. 

Birleşik Krallık'ta konut kiraları yüzde 9,2 arttı!

İngiltere'de konut fiyatları mart ayında düşüş gösterdi!

İngiltere'de kiralar 2023 yılında yüzde 24,2 arttı!