17 / 05 / 2024

Turkcell'den deprem bölgesine dev bağış

Turkcell'den deprem bölgesine dev bağış

Deprem bölgesine yurt içi ve yurt dışından bağışlar gelmeye devam ediyor. İlk hafta gönderilen mesajlarla tepki çeken Turkcell, bağış kararıyla ilgili açıklama yaptı.



Deprem yaralarının sarılması için Türkiye Tek Yürek kampanyasıyla 115 milyar liralık bağış toplanırken, Koç Holding ve Sabancı Holding kampanyadan bağımsız olarak  2 milyar liralık bağış yaptıklarını açıklamıştı. GSM operatörü Turkcell de yönetim kurulu kararı ile 3.5 milyar liralık bağış yapma kararı aldığını, bu kararın genel kurulda onaya sunulacağını açıkladı.

3.5 MİLYAR LİRALIK BAĞIŞ

KAP'a gönderilen açıklamada; "Turkcell Yönetim Kurulu, Sermaye Piyasası Kurulu'nun 9 Şubat 2023 tarihli kararı ile tanınan imkan doğrultusunda 6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen ve büyük bir yıkım ve can kaybına neden olan Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi sebebiyle, doğrudan ve/veya İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ("AFAD"), Türkiye Kızılay Derneği ("Kızılay") ve/veya bahsi geçen kurumlar tarafından bildirilecek diğer kurum ve kuruluşlar aracılığıyla depremzedelere yönelik ayni ve/veya nakdi bağış ve yardımda bulunulması ve uygun görülen bilumum menfaatlerin sağlanması kapsamında şirketimiz tarafından 3.500.000.000 TL tutarına kadar bağışta bulunulmasına karar vermiştir" ifadesine yer verildi.

GENEL KURULDA ONAYA SUNULACAK

Açıklamada bu kapsamdaki bağış ve yardımlar ile ilgili olarak gerçekleştirilecek ilk genel kurul toplantısında pay sahiplerine kapsamlı bilgi verileceği ve alınan kararın pay sahiplerinin onayına sunulacağı ifade edildi.

TURKCELL ÖZÜR DİLEMİŞTİ

Deprem bölgesindeki faturaların bir hafta ertelenmesi kararı ile sosyal medyada büyük bir tepki çeken GSM operatörü Turkcell, gördüğü tepki üzerine geri adım atıp özür dilemişti. Sosyal medyada büyük tepki çeken GSM operatörü Turkcell  tartışma konusu olan faturaların bir hafta erteleneceği yönündeki açıklamayı revize ederek bölgedeki vatandaşların faturalarını ödeyip ödemediklerine bakılmaksızın hatlarının kapatılmayacağını belirtilmişti. Turkcell'den yapılan açıklamada "faturaların bir hafta ertelenmesiyle ilgili mesajın sehven gönderildiği" ifade edilmişti. Yapılan açıklamada, "Müşteri hizmetleri tarafından fatura tahsilatıyla ilgili sehven gönderilmiş bilgilendirme için özür dileriz" ifadesi kullanıldı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön