27 / 04 / 2024

Türkiye doğal gazda Avrupa'nın en ucuz ülkesi!

Türkiye doğal gazda Avrupa'nın en ucuz ülkesi!

Doğal gaz fiyatları küresel çapta yükselmeye devam ederken Türkiye’nin konut doğal gazının en ucuza tüketildiği Avrupa ülkesi olduğu ortaya çıktı. Peki en yüksek doğal gazı hangi ülke ödüyor? İşte detaylar...



Küresel çapta doğal gaz fiyatları artmaya devam ederken Türkiye’nin konut doğal gazının en ucuza tüketildiği Avrupa ülkesi olduğu dikkat çekti. En yüksek fiyatı ise Hollandalılar ödüyor. Dikkat çeken başka bir diğer detay ise asgari ücret konusu oldu. Aylık 100 metreküp doğalgaz fiyatının asgari ücret içindeki payının da en düşük olduğu ülkenin yüzde 9.31 ile Türkiye olduğu kaydedildi.

Türkiye doğal gazda Avrupa nın en ucuz ülkesi!

Önce küresel talep artışının tetiklediği, sonradan Rusya’ya yönelik batı ambargosu ve sonrasında gelen Rusya’nın Avrupa’ya gaz akışını kısma uygulamaları ardından doğal gaza artan talep, fiyatlar üzerinde etkili olurken Gazprom’un açıklaması endişelere neden olmuştu. Enerji şirketi Avrupa’da bin metreküp gaz fiyatının kışın 4000 doları aşabileceğini belirtti.

Enerji maliyetlerindeki artış, ekonomiler üzerinde enflasyonist etkiye neden oluyor. Fakat pek çok ülke, fiyat artışlarının vatandaşlar üzerindeki etkisini indirmek amacıyla bazı kullanım alanlarında gaz fiyatlarında sübvansiyon uyuluyor. Yani enerji fiyatlarındaki yükselişin bir kısmı genel bütçeden ya da devletin başka gelir kalemlerinden karşılanıyor. Peki en ucuz doğal gazı Türkiye nasıl kullanıyor? İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön