02 / 05 / 2024

Türkiye dünyada çip üretimi yapan altıncı ülke olacak!

Türkiye dünyada çip üretimi yapan altıncı ülke olacak!

Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu, kurdukları tesiste çip üretimine uygun altyapının hazır olduğunu belirterek, “Ar-Ge birimleri çalışıyor. Tayvan, Güney Kore, Japonya, Çin ve ABD gibi çip üreten ülkelerin arasına gireceğiz” dedi.



Güneş enerjisi modüllerinde üretimin dört temel aşamasını tek çatı altında birleştiren Ankara’daki Kalyon PV entegre tesislerindeki açılışta konuşan Kalyon Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu, çip üretimine uygun altyapının hazır olduğunu, Ar-Ge birimlerinin ön çalışma yürüttüğünü söyledi.

Dunya.com’dan Naki Bakır’ın haberine göre Avrupa ve Türkiye’de bir ilk olan güneş paneli üretiminin dört aşamasını tek çatı altında birleştiren entegre fabrikalar kompleksinin üçüncü faz üretim hattının açılışı yapıldı.

Türkiye dünyada çip üretimi yapan altıncı ülke olacak!

Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu, “Bizim gibi dört aşamayı birleştiren başka bir kuruluş sadece Çin’de var. Dünyanın her yerinde dört üretim aşaması aynı. 3’üncü fazla birlikte Kalyon PV’nin toplam üretim kapasitesi 2.000 MW’a çıktı, tüm grup olarak hedefimiz yıllık 10.000 MW” dedi.

 


Geri Dön