10 / 05 / 2024

Türkiye ekonomisini dibe çekecek tehlikeli şeytan üçgeni! Bu iddia eğer doğruysa....

Türkiye ekonomisini dibe çekecek tehlikeli şeytan üçgeni! Bu iddia eğer doğruysa....

Firma: Karel İnşaat ve BECT Trend İnşaat

Türk ekonomisi faiz baskısı, artan maliyetler ve iç piyasada düşen üretim yüzünden derin bir krizin içine düşme riskiyle karşı karşıya. ABD merkezli yatırım bankası Goldman Sachs, Türkiye'nin cari açığının 32 milyar doları bulacağını açıkladı.



ÜRETİM HACMİ VE İHRACAT SİPARİŞ MİKTARINDA ARTIŞ BEKLENTİSİ GÜÇLENDİ

Son 3 aya yönelik değerlendirmelerde, üretim hacmi ve ihracat sipariş miktarında artış olacağını bekleyenler ve son 3 ayda artış olduğunu bildirenler lehine olan seyir güçlendi.

YILLIK ÜFE BEKLENTİSİ 5,8 PUAN ARTTI

Gelecek 3 aydaki satış fiyatına ilişkin artış yönlü beklentiler de arttı. Gelecek 12 iki aylık dönem sonu itibarıyla yıllık ÜFE beklentisi bir önceki aya göre 5,8 puan artarak yüzde 54,8 seviyesinde gerçekleşti.

İYİMSERLERİN ORANI GERİLEDİ

İçinde bulunduğu sanayi dalındaki genel gidişat konusunda, bir önceki aya kıyasla daha iyimser olduğunu belirtenlerin oranı yüzde 7,0'a, aynı kaldığını belirtenlerin oranı yüzde 65,2'ye gerilerken, daha kötümser olduğunu belirtenlerin oranı yüzde 27,8’e yükseldi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön