12 / 05 / 2024

Türkiye ekonomisinin 2023'te yüzde 2.8 büyümesi bekleniyor!

Türkiye ekonomisinin 2023'te yüzde 2.8 büyümesi bekleniyor!

Yapılan anket çalışması sonuçlarına göre Türkiye ekonomisi birinci çeyrekte yüzde 3.9 oranında büyüyecek. Yılın tamamındaki büyüme oranı ise 2.8 olarak tahmin edildi.



DEPREMİN KALICI ETKİSİ NE OLACAK?

Merkez Bankası Mayıs ayında yaptığı Para Politikaları Kurulu toplantısında eldeki güncel verilerin deprem bölgesinde oluşan ekonomik faaliyetin beklenenden hızlı toparlandığını ortaya koyduğunu belirtti. Değerlendirmede orta vadede depremin ekonomi üzerinde kalıcı bir etkide bulunmayacağının belirginleştiği de vurgulandı.

2023 yılının geri kalan bölümünde uygulanacak olan ekonomi politikaları cumhurbaşkanlığı seçimlerinin pazar günü yapılacak olan ikinci turu ardından şekil kazanacak.

19 ekonomist yıllık büyüme sorusuna cevap verirken tahminlerinin medyanına göre Türkiye ekonomisi % 2.8 büyüme sağlayacak. Tahminler % 2.1 ile % 4 arasında bulunuyor.

TÜİK, ise birinci çeyrek GSYH verilerini 31 Mayıs tarihinde açıklayacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön