12 / 05 / 2024

Türkiye İMSAD başkanı yeniden Tayfun Küçükoğlu oldu!

Türkiye İMSAD başkanı yeniden Tayfun Küçükoğlu oldu!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanlığına yeniden Tayfun Küçükoğlu seçildi.



Açıklamasında, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı verilerine göre, ilk etapta 270 binin üzerinde yıkık, ağır hasarlı yapı olduğunu söyleyen Tayfun Küçükoğlu, artçı depremler ve kesinleşen tespitler etkisi ile kalıcı konut rakamının yükselebileceğini kaydetti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın planladığı çağdaş yaşam nitelikleriyle tasarlanan kalıcı konut oluşturma seferberliğinin evrensel boyutta büyük olduğunu söyleyen Tayfun Küçükoğlu, "İnşaat endüstrimiz kalıcı, çağdaş yaşam konutlarının oluşturulması için ihtiyaç duyulan malzemeleri üretme potansiyeline sahiptir." dedi.

Türkiye İMSAD başkanı yeniden Tayfun Küçükoğlu oldu!

Söz konusu genel kurulda, Türkiye İMSAD Ekonomi Danışmanı Can Fuat Gürlesel tarafından "Türkiye Ekonomisi ve İnşaat Sektöründe 2023 Öngörüleri" başlıklı bir sunum da gerçekleştirildi. Türkiye'nin ve sektörün 2022 yılına ilişkin verilerine yer verilen sunumda inşaat sektörü büyümesi, inşaat harcamaları ve inşaat malzemeleri pazarına ilişkin rakamlar katılımcı üyelerle paylaşıldı.

Söz konusu etkinliğin konuk konuşmacısı Türkiye Deprem Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Alper İlki, yaptığı sunumda, Türkiye'de yaşanan depremlerin bölgede yol açtığı hasarlara ve bina özelliklerine ilişkin değerlendirmeler yaptı.

Diğer bir taraftan bu sene 6.'sı yapılan Türkiye İMSAD Geleceğe Yatırım Ödülleri de sahiplerini buldu.

Türkiye İMSAD'tan Deprem Haftası açıklaması: Bilinç seferberliği oluşturmalıyız!

Türkiye İMSAD raporuna göre, inşaat malzemeleri sanayi üretimi yılın ilk çeyreğinde yüzde 4,7 arttı!

Türkiye İMSAD Başkanı Küçükoğlu: Bazı bölgelerde döküm alanları hafriyat dağına dönüştü!


Geri Dön