03 / 05 / 2024

Türkiye İMSAD: “Demokrasi vazgeçilmez ilkemizdir!

Türkiye İMSAD: “Demokrasi vazgeçilmez ilkemizdir!

15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan darbe kalkışmasıyla ilgili Türkiye İMSAD basın açıklaması yaptı. İşte İMSAD basın açıklaması...



15 Temmuz 2016 gecesi Türkiye Cumhuriyeti’nin en temel ilkesi olan demokrasiyi hedef alan darbe kalkışmasını Türkiye İMSAD olarak lanetliyoruz. Demokratik kurumları işlemez hale getirme çabasıyla; ülkemizi bölmeye, kurumlarımızı yok etmeye ve en önemlisi insanımızın canına kastetmeye yönelik her türlü eylemi şiddet ve nefretle kınıyoruz.


Darbe girişiminde yaşanan menfur saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar ve milletimize başsağlığı diliyoruz.


F. Fethi Hinginar

Yönetim Kurulu Başkanı

Türkiye İMSAD


Haber AA'da şu şekilde yer aldı


Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) darbe girişimi sonrası dönemle ilgili, "Gündeminden darbe kelimesinin kalktığı bir ülkenin ekonomisinin büyüyeceğine ve her alanda daha iyi günlerin bizi beklediğine inancımız tamdır." açıklamasını yaptı.


KONUTDER’in açıklamasında, 15 Temmuz Cuma gecesi yapılan kalkışmanın başarısız olmasının Cenab-ı Hakkın bir lütfu olduğu belirtildi.


Türk milletinin birliğiyle, silaha ve tanka karşı duruşuyla hainlerin planlarını bertaraf ettiği belirtilen açıklama, şu ifadelerle devam etti:


"Milletin meclisine bomba atan, kendi vatandaşına kurşun sıkan bu darbe girişimini lanetliyoruz. Birlik ve beraberlik darbeye 'darbe' vurmuştur. İlk başta milli iradesini ortaya koyan milletimiz, darbeye karşı duran ve kararlılık sergileyen başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız olmak üzere tüm siyasilerimiz, hainlere destek vermeyen ordu mensuplarımız, güvenlik güçlerimiz ve basın kuruluşlarımızla gurur duyuyoruz.


Bu güçlü birlik ve irade, topyekûn tüm milletimizi içine almalı ve kutuplaşmaları, ayrımcılıkları da bertaraf etmelidir. Gerilimin azalacağı, diyalogların artacağı, herkesin inancını özgürce yaşayacağı bir Türkiye temennisiyle, gündeminden darbe kelimesinin kalktığı bir ülkenin ekonomisinin büyüyeceğine ve her alanda daha iyi günlerin bizi beklediğine inancımız tamdır."


Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar ise 15 Temmuz 2016 gecesi Türkiye Cumhuriyeti'nin en temel ilkesi olan demokrasiyi hedef alan darbe kalkışmasını dernek olarak lanetlediklerini bildirdi.


Demokratik kurumları işlemez hale getirme çabasıyla; ülkeyi bölmeye, kurumları yok etmeye ve en önemlisi insanların canına kastetmeye yönelik her türlü eylemi şiddet ve nefretle kınadıklarını vurgulayan Hinginar, "Darbe girişiminde yaşanan menfur saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar ve milletimize başsağlığı diliyoruz." ifadelerini kullandı.


AA


Geri Dön