02 / 05 / 2024

Türkiye kalkınma yolunda dev projelere imza attı!

Türkiye kalkınma yolunda dev projelere imza attı!

15 Temmuz 2016’daki darbe girişimine rağmen Türk ekonomisi 2 yılda hızla toparlanarak dünyaya gücünü gösterdi.  İşte o dev projeler...



Star Gazetesi'nde yer alan habere göre; Türkiye için 15 Temmuz milattı. Türkiye ekonomisi darbe girişiminin hemen sonrasındaki takvim olan 2016’nın üçüncü çeyreğinde sadece yüzde 0.8 daralma yaşadı.

 

3 AYDA ARTIYA GEÇTİK

Ekonomi, yılın son çeyreğinde toparlanmaya başladı. Yeniden dinamik bir yapıya bürünen ekonomi Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminin yaşandığı 2016’yı yüzde 3.2 büyüme ile kapatmayı başardı. Türkiye 2017’ye ise yüzde 5.3 büyümeyle başladı ve üstelik bu büyüme oranıyla, G20 ülkeleri arasında Çin ve Hindistan’dan sonra üçüncü, 34 üyeli OECD ülkeleri arasında ise ikinci oldu. 

Türkiye alınan tedbirler sayesinde 2017’nin tamamında ise yüzde 7.4 büyüdü. G20 ve OECD ülkelerine fark atan Türkiye, AB ortalamasının ise 3 katı büyüdü. 


PROJELER HAYATA GEÇTİ

Türkiye, Cumhuriyet’in 100’üncü yılına doğru dev projeleri hayata geçirmeyi sürdürdü. Son iki yılda birçok proje tamamlanırken bir kısmında da çalışmalar devam ediyor.

Türkiye Avrasya Tüneli Aralık 2016’da hizmete açıldı. Kamuoyunda ‘Demirden İpek Yolu’ olarak adlandırılan Bakü-Tiflis-Kars demiryolu ise Ekim 2017’de hizmete girdi. Yine son iki yılda Çanakkale Köprüsü’nün yapımına başlandı, Akkuyu Nükleer Santralı’nın temeli atıldı, Sinop’ta kurulacak santralın projesi hazırlandı. 

 

10 PROJENİN 6’SI TÜRKİYE’DE

Önce Kanal İstanbul olmak üzere birçok projede yeni bir safhaya geçilirken bu yılın en büyük töreni 3. havalimanında olacak. Yeni Havalimanı’nın ilk fazı 29 Ekim’de açılacak.
 

Türkiye kalkınma yolunda dev projelere imza attı!

Türkiye kalkınma yolunda dev projelere imza attı!

 


Geri Dön