29 / 04 / 2024

Türkiye Rusya'dan borç alacak iddiası

Türkiye Rusya'dan borç alacak iddiası

Merkez Bankası'nın döviz rezervlerindeki artış Rusya'dan gelen paraya bağlanmıştı. Peki bu hamlenin devamı gelecek mi? İki ülke için getirisi götürüsü ne olacak? Mekanizma nasıl işleyecek?



Türkiye'nin bu sayede mevcut piyasa koşullarının altında borç alabileceğini ve dolara gereksiniminin de azalacağının kaydedildiği analizde, Rus bankasının Türkiye'ye vereceği borca Rus hükümetinin resmi ya da gayrı resmi olarak garanti verebileceği belirtilirken böylelikle Rusya'nın varlıklarının dondurulma riskini de azaltacağına işaret ediliyor.  Ancak bu plan Türk şirketlerinin ikincil yaptırımlarla karşılaşma olasılığını artırıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön