29 / 04 / 2024

Türkiye Rusya'dan borç alacak iddiası

Türkiye Rusya'dan borç alacak iddiası

Merkez Bankası'nın döviz rezervlerindeki artış Rusya'dan gelen paraya bağlanmıştı. Peki bu hamlenin devamı gelecek mi? İki ülke için getirisi götürüsü ne olacak? Mekanizma nasıl işleyecek?



Akkuyu için 15 milyar dolar

MB'nın döviz rezervlerindeki artış, Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu'nun (Rosatom), hali hazırda yapılacak ödemeler ve önümüzdeki iki yılda yapılacak harcamalar için yaklaşık 15 milyar dolarlık tutarı peyde pey Türkiye'ye göndermesine bağlanmıştı. Rusya'nın bu adımı, Türkiye'nin tahıl koridorunda arabulucu rol üstlenmesinden duyduğu memnuniyet nedeniyle attığı iddia edilmişti.

İddialara göre; 15 milyar doların ilk bölümü olan 5 milyar dolar geçtiğimiz hafta Türkiye'ye geldi. Bu hafta sonuna kadar yeni bir 5 milyar dolar daha gelecek. Son bölüm ise gelecek hafta Türkiye'ye gelmiş olacak. Rus şirketin bu paranın bir kısmını vadesi gelen ödemeleri için kullanacağı kalan kısmını ise 2 yıl boyunca Türkiye'de tutacak.

Türkiye, Rusya'dan aldığı petrolü ikiye katladı!

Türkiye’nin Rusya’ya olan ihracatı Batılı ülkeleri kaygılandırıyor!

Savaş sonrası Rusya ekonomisi 180 derece döndü!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön