28 / 04 / 2024

Türkiye-Ürdün arasındaki turizm faaliyetleri geliştirilecek!

Türkiye-Ürdün arasındaki turizm faaliyetleri geliştirilecek!

Türkiye - Ürdün arasındaki turizm faaliyetleri geliştirilecek. Türkiye'nin Amman Büyükelçisi Sedat Önal: " Kültürel ilişkileri geliştirmek için Türkiye ile Ürdün arasındaki uçak seferleri artırılmalı " dedi.



Türkiye'nin Amman Büyükelçisi Sedat Önal, Ürdün ile Türkiye ararsındaki turizm faaliyetlerini artırmayı hedeflediklerini söyledi.


 Ürdün Parlamentosu Turizm Komisyonu Başkanı Emced el-Meslemani ile görüşen Büyükelçi Önal, iki ülke arasındaki kültürel ve turizm alanındaki ilişkilerin ele alındığı görüşmede, Türk turistlerin Ürdün'e gelme oranını daha da artıracaklarını belirtti.


Büyükelçi Önal, iki ülke halklarının birbirlerine yaptıkları ziyaretleri artırmanın önemine ve bunun gerçekleşmesi için de turistik uygulamaların kolaylaştırılmasına dikkati çekerek, şunları söyledi:


"Kültürel ilişkileri geliştirmek için Türkiye ile Ürdün arasındaki uçak seferleri artırılmalı. Ürdün'e daha çok Türk turistin gelmesi için Ölü Deniz, Vadi Rum, Petra gibi Ürdün'deki turistik alanlara gezi programları düzenleyeceğiz. Bu turistik gezi planları Kudüs gibi Ürdün'ün çevresindeki önemli mekanları da için alacak şekilde genişletilebilir."


 Ürdün Parlamentosu Turizm Komisyonu Başkanı Meslemani de Ürdün hükümeti ile Türk Havayollarının Ürdün üzerinden haftada 3 gün Mekke ve Medine'ye "Umre" seferleri yapma anlaşması imzaladıklarını belirtti.


Günde yaklaşık bin Ürdünlü turistin Türkiye'ye gittiğini söyleyen Meslemani, bu sayının geçen yıla göre yüzde 14 arttığını aktardı.


AA


Geri Dön