07 / 05 / 2024

Türkiye ve Katar'da üst düzey toplantı! 2022 yılında rekor ticaret

Türkiye ve Katar'da üst düzey toplantı! 2022 yılında rekor ticaret

Türk ve Kuveyt finans Kuveyt’te düzenlenen bir programda bir araya geldi. Türkiye’nin Kuveyt Büyükelçisi olan Tuba Nur Sönmez, Türkiye ve Kuveyt'in 2022 senesinde 956 milyon dolarlık ticaret hacmine yükselerek tarihi bir rekora imza attığını ifade etti.



Çalışma yemeği kapsamında gerçekleştirilen toplantıda ilk olarak finans sektörü olmak üzere Türkiye ile Kuveyt arasındaki  ortaklık ve yatırım olanaklarının yükseltilmesine yönelik görüş alışverişinde bulunuldu. Türk ve Kuveyt finans camiası temsilcileri, iki ülke arasında başta finans olmak kaydıyla mevcut yatırım olanakalrının geliştirilmesi için atılması gereken adım ve avantajları ele alırken, gelişen yatırım ortamının Türkiye ile Kuveyt arasındaki iş hacmini büyütmeye yardımcı olduğu söylendi.

Türkiye ve Katar da üst düzey toplantı! 2022 yılında rekor ticaret

Akarı yükselen ekonomilerde finans camiasının reel ekonomiye yatırım, tasarruf, emin olma durumu ve rizikoları azaltma gibi hayati görevler üstlendiği söylenen  çalışma yemeğinde bununla birlikte birçok ortaklık avantajını da cesaretlendirdiği söylendi. Türk ve Kuveyt finans dünyası temsilcileri, mevcut potansiyeli hayata geçirmek 
için daha çok  ortaklık yapılması hususunda hem fikir olduklarını söylendi.

Program içeriğince ayrıca Türk bankalarının üst düzey yöneticileri, Limak tarafından Kuveyt’te inşaat çalışmaları hızla devam eden Kuveyt Uluslararası Havalimanı yeni terminal binası inşaatını da ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

TOKİ için Arnavutköy, Başakşehir, Esenler'de olup ta haber bekleyenler bu habere hemen bakın! kabul listesi açıklandı  

Vestel BM 4202 Bulaşık Makinesi en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar? 03 Şubat 2023 fiyat listesi

Samsung 23 lt Mikrodalga Fırın en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar? 03 Şubat 2023 fiyat listesi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön