10 / 05 / 2024

Türkiye vites yükseltti! Büyüme beklentisi aşıldı

Türkiye vites yükseltti! Büyüme beklentisi aşıldı

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Türkiye'nin 2023-2024 seneleri için büyüme beklentisini açıkladı. Buna göre Moody's'in beklentisi yukarı yönlü oldu.



Moody's ABD, Kanada, Euro Bölgesi, Rusya, Hindistan, Meksika ve Türkiye için 2023 yılı için reel büyüme projeksiyonlarını güçlü artırırken Çin için 2023-2024 yılında beklediği yüzde 4'lük büyümeyi yüzde 5'e çıkardı.

Kuruluş, Türkiye için 2023 ve 2024 yılı Büyüme tahminlerini yüzde 2 ve yüzde 3'ten yüzde 2,3 ve yüzde 4'e çıkarırken büyümeyi revize etmesinin nedeni olarak depremin oluşturduğu yıkımın yeniden inşası ile ortaya çıkacak güçlü ekonomik aktivite olarak yorumladı.

Türkiye vites yükseltti! Büyüme beklentisi aşıldı
Moody's, yatırım yapmak isteyenlere borçlu şirketler ve devletlerin risk derecelendirmesi hakkında finansal analizler sunan bir kredi derecelendirme kuruluşudur. Moody's, 1909 yılında kurulmuş ve günümüzde dünya genelinde birçok ülkede hizmet vermektedir.

Moody's, bir şirketin veya devletin finansal gücünü ve ödeme yapma olasılığını değerlendirerek bir risk notu belirler. Bu not, yatırımcılara borçlu şirket veya devletin yüksek riskli veya düşük riskli olduğu hakkında bir fikir verir ve yatırımcıların risklerini belirlemelerine yardımcı olur.

Moody's ayrıca, bir şirketin veya devletin finansal durumundaki değişiklikleri takip ederek notlarını günceller. Bu nedenle, Moody's notları yatırımcılar için önemli bir  rehber niteliğindedir ve piyasalarda önemli bir etkiye sahiptir.

 Türkiye’ye dev destek! Uluslararası firmalar Türkiye ile devam dedi

Carrefour'dan akıl almaz indirim! Tuvalet kağıtlarındaki avantajlar Art arda sıralandı

ING Bank'tan emekli promosyonlarında rekor güncelleme! Emekliler bayram edecek!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön