29 / 04 / 2024

 Türkiye’ye dev destek! Uluslararası firmalar Türkiye ile devam dedi

 Türkiye’ye dev destek! Uluslararası firmalar Türkiye ile devam dedi

Türkiye hazır giyim ve tekstil ihracatının yüzde 70’ini yapan 23 alım grubundan, “Türkiye ile alakalı negatif bir durum yok. Satın almaya devam edeceğiz” dedi.



ekonomim.com'dan Yener KARADENİZ'in haberine göre,Zelzelenin akabinden siparişlerini rakip ülkelere kaydırmasından endişe duyulan uluslararası dev alım gruplarından, Türkiye’ye destek sözü geldi. Sektör ihracatının yüzde 70’ini yapan 23 alım ofisinin Türkiye temsilcileri, giyim sanayicileriyle çevrimiçi oturumda bir 
araya gelerek “Türkiye ile alakalı eksi bir algımız yok. Satın almayı sürdüreceğiz. Daha çok destek için de merkez ofislerimiz ile görüşeceğiz” mesajını verdi. Oturumda çıkan bir diğer karar ise alım grupları ile Türkiye merkezli imalat tesislerinin zelzele yönetmeliği ve iş emniyeti hususunda iş birlikçi çalışması kararı oldu.

 Türkiye’ye dev destek! Uluslararası firmalar Türkiye ile devam dedi

Alım ofislerle online toplantı

Kahramanmaraş’ta art arda olan ve 11 şehire tesir eden zelzelelerin akabinden enkaz kaldırma çalışmaları sürerken Türkiye’yi yasa boğan zelzelelnin üretim ve ihracata  tesirine yönelik tablo da kesinleşmeye başladı. Söz konusu tabloda merak edilen konulardan biri de zelzelenin en çok etkilediği Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya’daki tekstil ve konfeksiyon tesislerinin ne zaman üretime başlayacağı ve gelişen olayların siparişleri etkileyip etkilemeyeceğiydi. Zira mevzu bahis üç şehir bünyesinde bulundurduğu  tesisler ebebiyle her iki sektör için de hayati değere sahip… Bu problemin cevabı ise Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) ile Türkiye ihracatının yüzde 70-80’ini  yapan uluslararası alım gruplarının Türkiye temsilcileri içinde vvelki gün online yapılan oturumda ortaya çıktı. Toplantıda bir araya gelen tarafl ar hem var olan durumu konuştular hem de siparişlerin geleceği hususunda karşılıklı bilgi alışverişi yaptılar.

 


Geri Dön