27 / 04 / 2024

Türkiye'de 200 liradan sonra yeni para basılacak iddiası! 500 liralık banknotun görüntüsü paylaşıldı mı?

Türkiye'de 200 liradan sonra yeni para basılacak iddiası! 500 liralık banknotun görüntüsü paylaşıldı mı?

Merkez Bankası'nın 200 liralık banknotların alım gücünün düşmesinden sonra 500 liralık banknot ve 5 liralık madeni para basacağı iddia edildi. Ziraat Bankası eski müdürü Şenol Babuşcu, "500'lük banknotlar ve 5 TL madeni paralar için hazırlıklar başladı." dedi.



Türkiye'de yakında piyasada 500 liralık banknotlar ve 5 liralık madeni paraların basılarak tedavüle sokulacağı iddia edildi. Ziraat Bankası eski müdürü Şenol Babuşcu Twitter hesabından, "500'lük banknotlar ve 5 TL madeni paralar için hazırlıklar başladı." açıklaması yaptı. Babuşcu'nun açıklamsı Türkiye'de gündem oldu. 

"13 YIL ÖNCE 200 LİRAYA ALINAN HİZMETİ BUGÜN 500 LİRAYA ALABİLİYORUZ"

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, 500 liralık banknot basılacağı iddiaları için “En büyük banknot olan 200 lira, 2009 Ocak ayında çıkarıldı. O gün 200 lira ile alınan aynı mal ve hizmeti, bugün almak için: 2 tane 500'lük bir de 50'lik banknota ihtiyaç var” dedi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön