10 / 05 / 2024

merkez bankası 500 lira

merkez bankası 500 lira

Merkez Bankası'nın 200 liralık banknotların alım gücünün düşmesinden sonra 500 liralık banknot ve 5 liralık madeni para basacağı iddia edildi. Ziraat Bankası eski müdürü Şenol Babuşcu, "500'lük banknotlar ve 5 TL madeni paralar için hazırlıklar başladı." dedi.

Merkez Bankası faiz kararının ardından altın ve dolarda yön değişti

Merkez Bankası’nın 500 baz puanlık sürpriz faiz artırımının ardından piyasalardaki hareket yön değiştirdi.  Faiz artışı altın ve dolar kurunu da etkiledi. İşte faiz artırımı sonrası piyasanın durumu...

Merkez Bankası'ndan faiz artışı! Son dakika Merkez Bankası faizleri yüzde 50'ye çıkardı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararını açıkladı. TCMB, mart ayında politika faizini sürpriz bir kararla 500 baz puan artırarak yüzde 50'ye çıkardı. 

Merkez Bankası faiz kararı sonrası altın geri vites yaptı! İbreler kırmızıda! Bugün gram, çeyrek, Ata altın kaç TL?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCBM) politika faizini 500 baz puan artırarak yüzde 35'e yükseltti. Kararın hemen ardından altın fiyatları düşüşe geçti. Bugün gram altın, çeyrek altın, Ata altın ne kadar oldu? 27 Ekim 2023 altın fiyatları.

Son dakika! Merkez Bankası faiz kararı açıklandı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCBM) politika faizini 500 baz puan artırdı ve yüzde 35'e yükseltti.

Goldman, Merkez Bankası'nın yıl sonu yeni enflasyon beklentisini açıkladı!

Goldman Sachs, Merkez Bankası'nın 500 baz puanlık faiz artışınından sonra yağtığı değerlendirmede yıl sonu yeni enflasyon beklentisini açıkladı. 

Yabancı ekonomistler TCMB politika faiz beklentilerini açıkladı! Merkez Bankası faiz kararı ne olur?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB), perşembe günkü Para Politikası Kurulu toplantısında politika faizini 500 baz puan artırması beklenirken yabancı ekonomistlerden para politikası faizi beklentileri geldi. 

Merkez Bankası yine faiz indirecek! Piyasa bu haberle çalkalandı

Bu hafta toplantı yapacak küresel merkez bankalarından toplamda 500 baz puan faiz artışı beklenirken, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan (TCMB) yine faiz indirimi kararı bekleniyor.

Merkez Bankası 500 liralık banknot iddiasını yalanladı ama o belge ortaya çıktı! Durmuş Yılmaz da dahil oldu

Türk lirasındaki alım gücünün düşmesi nedeniyle 500 liralık banknot basılacağı iddiası Türkiye'de gündem oldu. Merkez Bankası Başkanı iddiayı yalanladı. İddianın sahibi Şenol Babuşcu yeni bir belge ortaya koydu. Durmuş Yılmaz da tartışmaya dahil oldu

Merkez Bankası politika faizini yüzde 14'te sabit tuttu!

Merkez Bankası, Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık aylarındaki toplantısında faizi 500 baz puan indirmişti. Merkez Bankası bu toplantıda politika faizini yüzde 14'te sabit tutma kararı aldı.

Merkez Bankası faiz indirmine ara vermemeli!

ASO Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özdebir, "Merkez Bankası, enflasyon verilerinin beklentilerin üzerinde gelmesini bahane ederek faiz indirimlerine ara vermemeli" dedi.

Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararı iş dünyasına moral veriyor!

Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, Merkez Bankası'nın faiz indirimi hakkında açıklama yaptı. İşte Kuzu'nun indirim açıklaması..

Merkez Bankası'nın indirimi olumlu gelişmelere neden olacak!

Ofton İnşaat Yönetim Kurulu Eş Başkanı Yusuf Şimşek, Merkez Bankası'nın yaptığı faiz indirimini yorumladı. Şimşek, " Merkez Bankası’nın bu kararı hem reel hem de finans sektöründe olumlu gelişmelere neden olacaktır. " dedi.

Merkez Bankası'ndan faiz indirimi!

Para Politikası Kurulu açıklamasından: "Marjinal fonlama oranı yüzde 9'dan yüzde 8,75'e indirilmiş, Merkez Bankası borçlanma faiz oranı yüzde 7,25 ve bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı yüzde 7,5 düzeyinde sabit tutulmuştur" denildi.

merkez bankası 500 lira Haberi

merkez bankası 500 lira

Türkiye'de yakında piyasada 500 liralık banknotlar ve 5 liralık madeni paraların basılarak tedavüle sokulacağı iddia edildi. Ziraat Bankası eski müdürü Şenol Babuşcu Twitter hesabından, "500'lük banknotlar ve 5 TL madeni paralar için hazırlıklar başladı." açıklaması yaptı. Babuşcu'nun açıklamsı Türkiye'de gündem oldu. 

"13 YIL ÖNCE 200 LİRAYA ALINAN HİZMETİ BUGÜN 500 LİRAYA ALABİLİYORUZ"

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, 500 liralık banknot basılacağı iddiaları için “En büyük banknot olan 200 lira, 2009 Ocak ayında çıkarıldı. O gün 200 lira ile alınan aynı mal ve hizmeti, bugün almak için: 2 tane 500'lük bir de 50'lik banknota ihtiyaç var” dedi.

CHP Parti Sözcüsü, Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın 500 liralık banknot basacağı iddiaları ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Öztrak’ın paylaşımı şöyle:

“500 liralık banknot çıkaracağı söyleniyor....